Antena Meniu Search
x

Video Imagini filmate de angajați în interiorul Rafinăriei Petromidia după explozie: "Dă-i mai repede că murim aici. Dă-i în faţă"

O explozie puternică a avut loc vineri după-amiază la Rafinăria Petromidia. Bilanţul provizoriu al ISU numără trei persoane rănite, dintre care una în stare gravă, şi o altă persoană dispărută.

de Redactia Observator

la 02.07.2021, 15:38

Vezi și

Angajaţii rafinăriei care au fost surprinşi în tură în momentul exploziei s-au grăbit să plece din zonă. "Dă-i, dracu, mai repede că murim aici", se aude îndemnul unui angajat al rafinăriei către colegul său aflat la volan.

Mesaj RO-Alert după explozia de la Petromidia

A fost activat Planul roşu de intervenţie, iar prin RO-Alert a fost emisă o atenţionare de urgenţă.

"Atenţie Atenţie Atenţie. La Petromidia zona Midia - Năvodari s-a produs o explozie puternică cu degajări mari de noxe. Pentru siguranţa dumneavoastră, evitaţi zona pe o rază de 1.000 de metri, rămâneţi în interiorul locuinţei, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum/noxe!", se arată în mesajul Ro-ALERT trimis de ISU Constanţa.

Pe acelaşi subiect

Explozie la Petromidia, în 2016

În urmă cu aproape 5 ani, o altă explozie gravă s-a produs la Rafinăria Petromidia. În urma acestei explozii au suferit arsuri grave patru salariaţi, unul dintre aceştia decedând a doua zi din cauza arsurilor de pe tot corpul. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, Claudia Tatarici, a fost activat planul roşu de intervenţie, muncitorii fiind preluaţi de ambulanţe pentru a fi transportaţi la spital. Petre Tancău, liderul de sindical de pe Platorma Rafinăriei Petromidia, a precizat că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalaţii de prerafinare.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Fii Observator » Imagini filmate de angajați în interiorul Rafinăriei Petromidia după explozie: "Dă-i mai repede că murim aici. Dă-i în faţă"