Antena Meniu Search
x

Video Focar de norovirus la Râşnov. Peste 140 de persoane s-au prezentat la medic, dar autorităţile cred că numărul e mult mai mare

Norovirusul este cea mai probabilă cauză a valului de simptome digestive acute din staţiunea Râşnov, judeţul Braşov. Este concluzia epidemiologilor în urma unor analize ample.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 27.07.2021, 11:02

Vezi și

Peste 140 de persoane au fost afectate şi vorbim aici doar despre acele persoane care s-au prezentat la medic şi au primit tratament. Autorităţile sanitare spun că vorbim despre 200 de persoane în total, restul de 60 luându-şi medicamentele direct de la farmacie. Iniţial, toate bănuielile legate de sursa acestor simptome digestive acute au fost legate de apa potabilă, însă analizele efectuate pe probe de apă potabilă prelevate au scos la iveală faptul că nu este nicio problemă legată de calitatea apei.

Epidemiologii au continuat ancheta şi au identificat în probele prelevate de la doi copii acest norovirus. Sfaturile medicilor sunt legate de spălarea temeinică a legumelor şi fructelor şi de preparea lor termică, acolo unde este cazul.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Fii Observator » Focar de norovirus la Râşnov. Peste 140 de persoane s-au prezentat la medic, dar autorităţile cred că numărul e mult mai mare