Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Ne-am înjurat și după ne-am luat la bătaie". Mărturia biciclistului bătut de şoferul STB. De la ce a pornit scandalul

Au fost scene incredibile în traficul din Capitală, după ce un șofer de autobuz a coborât din mașină în timpul cursei ca să se bată cu un curier pe bicicletă. În tot acest timp, călătorii au rămas în autobuz, cu ușile închise, și au urmărit întregul scandal. Totul ar fi pornit de faptul că biciclistul nu circula pe pista specială. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 13.04.2022 , 19:35

Marți, ora 16. Șoferul unui autobuz oprește în stație și se ceartă cu un curier pe bicicletă. Cu doar câteva momente mai devreme, fuseseră la un pas să facă accident.

Biciclist: M-a luat din lateral. Mergeam pe lângă bordură și m-am oprit mai în față că m-a zgâriat și curgea sânge...Ne-am înjurat și după ne-am luat la bătaie.

Un martor a surprins cu telefonul mobil întreaga scenă.

Articolul continuă după reclamă

Bogdan Dinu, reporter Observator: În imaginile ajunse pe internet se observă cum șoferul de autobuz îl îmbrâncește pe biciclist în acest gard viu de pe marginea trotuarului și încearcă să îl imobilizeze, sub privirea călătorilor rămași în autobuz.   

Pe acelaşi subiect

Răzvan Șeitan, martor: Ușile au rămas închise și tot ne întrebam ce se întâmplă...Oamenii s-au strâns în fața autobuzului, au început să țipe, se panicau...L-am văzut cu șaua de bicicletă în mână...

L-a îmbrâncit, l-a băgat în boscheți

Conducerea STB l-a concediat pe șofer. La decizie ar fi contribuit și faptul că participase la greva ilegală din ianuarie.

Scandal în traficul din Bucureşti

Întrucât angajatul este unul dintre șoferii care au participat la greva ilegală din luna ianuarie, având deja o cercetare disciplinară în curs, și ținând cont de gravitatea faptei săvârșite în cursul zilei de ieri, s-a luat decizia desfacerii contractului individual de muncă.

Sursa: Societatea de Transport București >

Șoferul se apără și spune că, de fapt, biciclistul ar fi sărit la bătaie. 

Şofer: Am văzut că era în regulă, am stat până a plecat de acolo a gesticulat cu gesturi obscene...

Am făcut 5 minute de acolo până la stație. El s-a dus înainte și m-a așteptat. M-am dat jos la el și i-am reproșat de ce s-a băgat acolo. El a scos șaua de la bicicletă să dea cu ea în mine. Am plecat și nu mai vreau să aud de transportul în comun cât o să trăiesc...

Polițiștii au deschis dosar penal pe numele șoferului pentru lovire și alte violențe. La rândul său, și acesta a depus o plângere la poliție. 

Nu e prima altercaţie de acest fel. În ianuarie, un bărbat a mers cu un biciclist pe capota mașinii aproape doi kilometri, după ce s-au luat la bătaie. Specialiștii ne recomandă...răbdare în traficul din Bucureşti.

Ovidiu Telegescu, psiholog: Să nu uităm că jumătate din blocajele în trafic se datorează indisciplinei.

În momentul în care frustrarea escaladează, în niciun caz nu va scurta timpul de reacție sau de a ajunge acolo unde ne dorim. Poate că, printr-o întâmplare fericită ajungem cu două minute mai devreme.

Numai în Capitală, anul trecut au fost înregistrate 43 de accidente rutiere grave în care au fost implicați bicicliști. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Fii Observator » "Ne-am înjurat și după ne-am luat la bătaie". Mărturia biciclistului bătut de şoferul STB. De la ce a pornit scandalul