Antena Meniu Search
x

Video Plaja din Mamaia Nord a fost invadată de meduze: Sunt moarte de câteva zile, nimeni nu ia măsuri

Plaja din Mamaia Nord a fost invadată de meduze uriaşe, care au fost aduse la ţârm de către curenţii marini. Oamenii sunt nemulţumiţi şi spun că autorităţile nu au luat măsuri până acum, deşi situaţia persistă de zile bune.

de Mihaela Uretu

la 13.09.2021, 11:54

Vezi și
  • Imagini şi informaţii primite pe Fii Observator

Schimbările climatice aduc fenomene neobişnuite la malul mării: o invazie de meduze albastre uriaşe. Vietăţile marine ar fi migrat acum mai bine de 7 ani din Marea Mediterană la noi şi ating dimensiuni chiar şi de 40 de centrimetri diametru. Plaja din Mamaia Nord este plină de  câteva zile de astfel de meduze de apă caldă, dar specialiştii îi sfătuiesc pe turişti şi localnici să nu le atingă.

Localnicii sunt nemulţumiţi de faptul că autorităţile nu au luat măsuri, deşi situaţia persistă de zile bune. 

Martor via Fii Observtor: Catastrofă naturala la malul Mării Negre. Zona Mamaia Nord, aproape de Petromidia Năvodari. Număr mare de meduze moarte pe o suprafaţă mare de plajă şi nimeni nu ia nici o măsură pentru a preveni acest dezastru natural. Am surprins aceste filmări acum 20 de minute. Ele sunt practic de câteva zile moarte la mal. Sunt la tot pasul aproape. Îm pasă de mediu! 

Această specie de meduze este des întâlnită şi în Oceanul Atlantic. Ciclul de viaţă al acestor creaturi marine este de un an. Pe ţărmul românesc, meduzele s-au înmulţit pentru că nu au un prădător natural ca în Marea Mediterană, unde reprezintă hrana ţestoaselor.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Fii Observator » Plaja din Mamaia Nord a fost invadată de meduze: Sunt moarte de câteva zile, nimeni nu ia măsuri