Antena Meniu Search
x

Video Primele măsuri după dezvăluirile Observator: Control la azilul groazei din Domnești, unde o bătrână a fost mâncată de viermi

A început ancheta la azilul din Domneşti, locul în care o bătrână a murit în condiţii inumane, după cum acuză familia. Deşi au promis o anchetă transparentă, inspectorii sanitari s-au răzgândit în teren. În paralel, în Bucureşti poliţia a găsit un alt azil unde angajaţii îi băteau pe bătrâni şi le furau banii din bancă.

de Redactia Observator

la 16.07.2022, 19:25

Vezi și

Imaginile prezentate în exclusivitate de Observator n-au rămas fără ecou. Inspectorii DSP au venit în control la căminul de bătrâni din Domneşti. Un control anunţat, de altfel, de ieri. Directorul DSP a promis iniţial un control transparent împreună cu poliţia la care echipa Observator va putea participa. În faţa porţii azilului, planul s-a schimbat.

Inspector DSP: Noi ne facem treaba, după cum am spus o să-l informăm pe domnul director, după care domnul director va informa presa. 

Reporter: Păi domnul director tocmai de aceea ne-a spus să venim după dumneavoastră, în centru, pentru control.

Agent de poliţie: Puteţi vorbi cu purtătorul de cuvânt al inspectoratului, noi suntem aici doar pentru a verifica.

Pe acelaşi subiect

Administrator: Opriţi filmarea!

Reporter: Suntem pe domeniul public aici! 

Administrator: Nu, eu sunt pe proprietate privată.

Reporter: Da, dar nu v-am încălcat proprietatea privată. 

Controlul la azilul din Domnești s-a făcut cu porţile închise, mai bine de 4 ore

Directorul instituţiei promite că va face public rezulatul anchetei. În timpul verificărilor, la centru a fost chemată o ambulanţă pentru a prelua unul din rezidenţi. Între timp, apar şi alte mărturii ale rudelor bătrânilor internaţi la acest centru. Oamenii spun că aceste controale ar fi trebuit făcute mai devreme.

Camera ascunsă:

- L-am avut pe bătrânul, l-am adus aici o perioadă dar l-am luat că nu-mi plăcea cum... şi i-am mai făcut nişte investigaţii şi am întrerupt.

- Dați pe post să vadă toată comuna ce se întâmplă, că cer o groază de bani şi uitaţi ce se întâmplă.

Şi poliţia face propria anchetă la centru, verifică însă doar acte financiare, după acum anunţă IPJ. 

În schimb, tot astăzi poliţiştii au descins într-un alt azil din Sectorul 6, unde directoarea şi trei angajaţi ar fi sechestrat mai mulţi bătrâni. I-ar fi convins apoi să meargă împreună la bancă şi să le dea toţi banii din cont. 

Crina Eşanu, purtător de cuvânt Poliția Capitalei: Ar fi săvârşit acte de violenţă asupra persoanelor vătămate care erau internate în centrele respective. Pprejudiciul total nu este calculat, însă persoana vătămată a fost pusă să transfere suma de 65.000 de lei. 

Cei patru angajaţi au fost arestaţi preventiv. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Fii Observator » Primele măsuri după dezvăluirile Observator: Control la azilul groazei din Domnești, unde o bătrână a fost mâncată de viermi