Antena Meniu Search
x

Video Spitalul groazei din Lugoj, unde dezinsecţia se face printre pacienţii care aşteaptă să fie consultaţi: ''Hai, n-are nimic!''

Într-un subsol cu igrasie, mucegai, pereți scorojiți și gândaci sunt întâmpinaţi pacienţii la ambulatoriul Spitalului Municipal din Lugoj. Iar asta nu e tot. Angajaţii firmei care se ocupă de dezinsecție au fost filmaţi de echipa Observator în timp ce împraștie substanțele chiar printre picioarele bolnavilor. Din 1910, de când a fost ridicată clădirea în care funcţionează spitalul, s-au făcut doar cârpeli. Dar s-a placat holul către secţia directorului cu marmură neagră, în valoare de 250.000 de lei. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 06.05.2022, 21:56

Vezi și

Spitalul Municipal din Lugoj. Ora 10:30. Câțiva pacienți așteaptă pentru consultaţii în ambulatoriul unităţii sanitare. Brusc, printre ei, angajații firmei de dezinsecţie se apucă de treabă.

''Domnule, dar aţi dat aşa, şi peste pacienţi? Nu aşteptaţi să plece?

Nu, hai, n-are nimic!

N-are nimic? Nu-i toxic?

Pe acelaşi subiect

Cică nu.''

"Ieșiti afară, bine? Staţi acolo până stropeşte domnul, bine? Şi după aceea vă întoarceţi.   

Pentru ce stropiţi? 

Pentru insecte.''

Am arătat imaginile şi primarului oraşului. Stupefiat, edilul l-a contactat pe managerul unităţii.

Claudiu Buciu, primar Lugoj: Mi-a spus că substanţa nu e toxică pentru pacienţi, dar asta, din punctul meu de vedere, nu stă în picioare.

Am revenit la spital ca să aflăm şi punctul de vedere al managerului unităţii. 

Ionuț Cocoș, manager Spital Municipal Lugoj: Da, firma îşi asumă toate lucrurile astea, avem contract, substanţele sunt avizate de Ministerul Sănătăţii.

Reporter: Bun, dar se face cu pacienţi acolo... 

Ionuț Cocoș, manager Spital Municipal Lugoj: Nu am avea altfel cum.

Deşi e plin de insecte, este igrasie şi mucegai, pacienţii sunt consultaţi în continuare în subsol. 

Pacientă: E o clădire foarte veche, de 150 de ani. Mai bine l-ar fi dărâmat de tot şi să-l ridice din nou. 

Claudiu Buciu, primar Lugoj: De-a lungul timpului, a beneficiat de nişte cosmetizări mai mult electorale. Spre exemplu, au pus granit în holul directorului, 1000 de mp de granit. Vreo 250.000 de lei.

Holul către secţia directorului a fost placat cu marmură neagră, în valoare de 250.000 de lei

Marmura neagră a fost montată în anul 2018, în timpul unui fost manager, şi duce exact către secţia pe care acesta o conducea. Sala de naşteri naturale a rămas însă unul dintre locurile unde neputinţa sistemului şi-a lăsat cel mai mult amprenta.

Reporter: De câţi ani lucraţi aici? 

Sofia Jurca, medic primar obstetrică-ginecologie: De 20 de ani... 

Reporter: Şi în anii aştia a fost reabilitat? 

Sofia Jurca, medic primar obstetrică-ginecologie: Efectiv, partea aceasta a secţiei nu a fost reabilitată.

Autorităţile locale încearcă să obţină finantare pentru un corp nou de spital şi au deschis deja licitaţii pentru dotări, gaze medicale, apă şi canalizare. Un spital nou ar fi însă singura variantă. Una recunoscută şi de Compania Naţională de Investiţii, în anul 2018, când a refuzat să acorde finanţare. Motivul: o clădire construită în anul 1910 nu poate fi adusă la standardele necesare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Spitalul groazei din Lugoj, unde dezinsecţia se face printre pacienţii care aşteaptă să fie consultaţi: ''Hai, n-are nimic!''