Antena Meniu Search
x

Video Şi-au cumpărat apartament acum 3 ani, dar stau tot în chirie: "Cum să vinzi aceeaşi garsonieră la 8 persoane". Ţeapă uriaşă pentru sute de oameni

Neregulile în piaţa imobiliară devin un fenomen în întreaga ţară. O dovedesc mesajele care sosesc în număr tot mai mare pe Fii Observator. La Tulcea, mai mulţi cumpărători se plâng că au plătit parţial sau integral apartamentele încă de acum trei ani, dar stau tot în chirie. Dezvoltatorul nu a terminat proiectul şi ar fi vândut de mai multe ori casele. Şi la Alba a fost semnalat un caz similar. 

de Redactia Observator

la 27.01.2024, 20:05

Vezi și

Cumpărător: A spus că dacă las toţi banii, fiind 60.000 suma totală, îmi face reducere de 8.000 de euro, fapt care m-a încântat, dar uitaţi că de 4 ani stau în chirie. 

Din patru blocuri, dezvoltatorul a terminat doar două

Situaţia din Tulcea a fost semnalată pe Fii Observator prin mai multe mesaje. Cu locuinţele achitate parţial sau integral, oamenii cred că vor fi lăsaţi cu ochii în soare de unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din zonă.

Femeie: Am aşteptat, am aşteptat, am văzut că nu se ridică nimic m-am dus peste dezvoltator şi mi-a oferit un alt apartament faţă de cel promis. Nici în ziua de astăzi nu am primit nimic. 

Pe acelaşi subiect

Povestea a început în 2019. Din cele 4 blocuri începute de dezvoltator, doua au fost terminate, două - nu. 

Nicola Gregu, lichidator judiciar: Scumpirea materialelor, poate a afectat şi războiul, plus că multe persoane au fost sceptice. O perioadă de timp s-a oprit construcţia blocurilor, persoanele respective s-au îndreptat spre executori. 

Ca să nu intre în faliment, dezvoltatorul a decis intrarea firmei în insolvenţă. A fost punctul în care oamenii, disperaţi, au început să-şi caute dreptatea singuri. Unii susţin chiar că o parte dintre apartamente ar fi fost vândute de două ori. 

Oamenii se plâng că apartamentele le-au fost vândute şi altor persoane

Femeie: Am aflat în septembrie că acest apartament mai este vândut încă o dată. Ne-a sunat (n.r. dezvoltatorul) să ne spună că ne dă banii, dar nu ne-a dat niciun ban. 

Femeie: Daţi-ne banii înapoi! Păi atunci lăsaţi-mă să-l vând şi vă dau banii. El (n.r. dezvoltatorul) l-a vândut şi nu ne-a mai dat nici bani, nici apartament. 

Dezvoltatorul se apără şi spune că a fost doar o confuzie în acte cu privire la numărul apartamentului: proprietarii îşi vor primi locuinţa curând, la semnarea contractului de predare - primire. Un bloc ar fi aproape gata.

Adrian Bejenaru - administrator blocuri: Într-o lună de zile sperăm să terminăm ce mai avem de făcut aici, va mai fi amenajarea curţii, bineînţeles. Atunci se vor putea încheia etapa de intabulare, cadastru, apartamentare. 

Iar până la sfârşitul anului toate apartamentele din complex vor fi gata, promite administratorul.

"Nu poţi să dai aşa, aceeaşi garsonieră să o dai la 8 persoane"

Şi în Alba Iulia, peste 200 de oameni sunt pe drumuri după ce s-au trezit că dezvoltatorul imobiliar ar fi vândut de mai multe ori aceleaşi locuinţe. 

Păgubit: Nu poţi să dai aşa, aceeaşi garsonieră să o dai la 8 persoane. 

Reporter Observator: Când aţi vorbit ultima dată cu el, ce v-a spus?

Păgubit: Că ne dă banii, că totul e ok. A zis că dacă voia să dea ţepe era în Dubai la ora asta şi stătea relaxat.

Ovidiu Jidveian, fost administrator bloc: Este o situaţie urâtă, dar eu văd luminiţa de ieşire. Lucrurile ar trebui în maxim un an de zile să se rezolve şi toată lumea ar trebui să îşi recupereze banii. 

După aceeaşi schemă, dezvoltatorul imobiliar şi-a pus afacerea în insolvenţă, iar lichidatorul judiciar ar trebui să-i despăgubească pe oameni odată cu vânzarea imobilului.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Fii Observator » Şi-au cumpărat apartament acum 3 ani, dar stau tot în chirie: "Cum să vinzi aceeaşi garsonieră la 8 persoane". Ţeapă uriaşă pentru sute de oameni