Antena Meniu Search
x

Video Tornadă puternică filmată în Ilfov. S-a emis mesaj RO-ALERT: "Luați măsuri de adăpostire"

Fenomene extreme din ce mai des întâlnite, în România. O tornadă a fost filmată pe raza localității Balotești, din județul Ilfov. Din fericire, fuiorul amenințător coborât din nor nu a făcut pagube materiale.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 21.06.2021, 17:58

Vezi și

Inspectoralul pentru Situații de Urgență Ilfov a emis un mesaj RO-ALERT: "AVERTIZARE METEO COD PORTOCALIU - averse torențiale 30 - 40 l/mp. Perioada de manifestare 21.06.2021, între orele 17:10 - 18:00. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Urmați instrucțiunile autorităților. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DS, IGSU și ANM pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment".

Tornadă în Balotești

Tornadă în Balotești

Observator

Tot mai multe tornade în România

La nivelul României, în ultimii ani, frecvența tornadelor a crescut considerabil, cele mai vulnerabile zone fiind zona Bărăganului și cea a Dobrogei, urmată de Câmpia Moldovei. Nu este exclus ca pe viitor să vorbim de un "culoar al tornadelor" în România. Procesul de formare al tornadei este unul complex, fiind azi încă în fază de cercetare. În teorie, tornadele apar atunci când o cantitate imensă de aer cald (ciclon) urcă și aerul rece (anticiclon) coboară, iar prin deplasare se formează o pâlnie.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Fii Observator » Tornadă puternică filmată în Ilfov. S-a emis mesaj RO-ALERT: "Luați măsuri de adăpostire"