Antena Meniu Search
x

PSD a rămas fără patru voturi la moțiunea de cenzură. Doi parlamentari absentează din cauza Covid-19

Mai mulți parlamentari PSD nu vor putea lua parte la dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură depusă de social-democrați împotriva Guvernului Orban. Dezbaterea începe la ora 14:00, iar votul, deși nu se va ține în Plen, ci în sala Barbu Catargiu, și nici nu va fi filmat, va fi în continuare cu bile, astfel că parlamentarii absenți nu își vor putea exercita opțiunea.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 31.08.2020, 13:54

Ce parlamentari PSD vor lipsi la moțiunea de cenzură
În Parlament are loc dezbaterea și votul pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban - Hepta
  • Moțiunea a fost iniţiată de 205 senatori şi deputaţi, iar pentru a trece are nevoie de 233 de voturi
  • Sorin Grindeanu a anunțat că parlamentarii care vor lipsi la votul moțiunii de cenzură nu vor mai face parte din partid

Moțiunea a fost iniţiată de 205 senatori şi deputaţi, iar pentru a trece are nevoie de 233 de voturi. 

Conform calculelor de la sfârșitul săptămânii trecute, PSD ar fi avut 234 de voturi fără sprijinul UDMR sau PMP.

Citește și:

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a anunțat că parlamentarii care vor lipsi la votul moțiunii de cenzură fără vreun motiv obiectiv, sau cei care nu vor vota moțiunea, nu vor mai face parte din partid.

Citește și:

Dar chiar în ziua moțiunii de cenzură, cel puțin patru parlamentari PSD vor absenta, motivat.

Carmen Dan, pe lista PSD-iștilor care absentează

Fostul ministru de Interne Carmen Dan, senator PSD, anunţă că nu va putea fi prezentă luni în Parlament, la dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură, pentru că mama sa este bolnavă de COVID-19, iar ea este în autoizolare, deşi testul său a fost negativ.

După o săptămână extrem de agitată, cu griji şi gânduri de toate felurile legate de starea de sănătate a mamei mele, care în cursul săptămânii trecute a fost testată şi ulterior confirmată cu virusul SARS-COV-2, astăzi se conturează a fi o zi de tristă amintire, atât din punct de vedere personal, cât, mai ales, politic. Confirm astfel zvonurile conform cărora eu astăzi nu voi fi prezentă în Parlamentul României pentru a vota alături de colegii mei pentru moţiunea de cenzură împotriva guvernului Orban. În oricare alte condiţii, nu cred că e nevoie să asigur pe nimeni că aş fi fost acolo. O fractură de mână sau de picior, o răceală mai mult sau mai puţin banală sau orice altă problemă de acest gen nu m-ar fi oprit să ajung în Parlament”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Vor mai lipsi Adrian Todor, care se află în carantină pentru că este contact direct al unei persoane infectate cu Covid-19, Cătălin Rădulescu, care are bronșită și așteaptă verdictul medicilor pentru a vedea dacă poate participa la vot, și Valeriu Steriu, care pleacă președinte ANRE. Un al social-democrat din Senat ar mai fi anunțat că nu vine. 

Ludovic Orban, înaintea moțiunii de cenzură: "Este o poțiune de cianură, PSD încearcă să arunce țara în haos"

Aseară, premierul Ludovic Orban a declarat că parlamentarii PNL nu vor gira moțiunea de cenzură și nu vor intra în sală, pentru a vota pentru că sunt de părere că aceasta nu este una constituțională.

Din ce am simțit, cei de la PSD vor să treacă această moțiune, dar nu ar fi vrut, nu ar fi trebuit să ne apărăm cu atâta energie. PSD și-a dovedit încă o dată ”originalitatea”. În 30 de ani, pentru prima dată au pus o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. Din punctul nostru de vedere, această moțiune este în afara cadrului constituțional. Parlamentarii PNL nu vor gira această moțiune de cenzură care este în afara cadrului constituțional și pentru care PSD nici nu a catadicsit să amâne dezbaterea până se pronunță Curtea Constituțională.

Este o poțiune de cianură, cum am intitulat-o, pe care o administrează PSD unei Românii care are nevoie de stabilitate. PSD demonstrează o dată în plus că nu înțelege care sunt nevoile reale ale României și încearcă să arunce țara în haos", a declarat, la B1 TV, Ludovic Orban.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » PSD a rămas fără patru voturi la moțiunea de cenzură. Doi parlamentari absentează din cauza Covid-19