Antena Meniu Search
x

Activistul Vitaly Șișov, care ajuta fugari din Belarus, a fost găsit spânzurat în Kiev. Poliţia ia în calcul ipoteza unei crime camuflate în sinucidere

Vitaly Șișov, șeful unui ONG care îi ajută pe cetățenii din Belarus să fugă în străinătate, a fost găsit mort în Kiev, spânzurat, la o zi după ce a fost dat dispărut, potrivit Poliției Naționale a Ucrainei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.08.2021, 11:17

Activistul Vitaly Șișov, care ajuta fugari din Belarus, a fost găsit spânzurat în Kiev
Activistul Vitaly Șișov, care ajuta fugari din Belarus, a fost găsit spânzurat în Kiev - Facebook

Vitaly Șișov, directorul organizaţiei ”Casa Belarusă” din Ucraina, a fost „a fost găsit spânzurat astăzi într-unul dintre parcurile din Kiev, nu departe de locul de reședință”, a declarat poliția într-un comunicat.

„Telefonul mobil și obiectele personale ale lui Vitaly au fost luate de la fața locului”, a anunțat poliția, care ia în calcul să fie vorba despre o crimă camuflată în sinucidere, scrie CNN.

Poliția ia în calcul ipoteza unei crime camuflate în sinucidere

Poliția a adăugat că pune la îndoială martorii și va analiza filmările de pe camerele de supraveghere. De asemenea, le-a cerut celor care l-au cunoscut pe Șișov să prezinte orice informații relevante cu privire la ultimele săptămâni din viața sa și la posibilele amenințări cu care s-ar fi confruntat.

Pe acelaşi subiect

Vitali Şişov ar fi ieşit luni dimineaţa să facă jogging la Kiev şi nu s-a mai întors.

Vitaly Șișov ar fi dispărut în timp ce făcea jogging

Organizaţia belarusă de apărarea drepturilor omului Viasna a anunţat într-un mesaj postat pe Telegram că, potrivit unor prieteni ai lui Vitali Şişov, acesta era urmărit de ”necunoscuţi” în timp ce făcea jogging.

Belarusul se confruntă cu numeroase tensiuni politice și sociale de anul trecut, când alegerile disputate au dus la proteste în masă, urmate apoi de o represiune violentă a președintelui Alexander Lukașenko, condamnată de comunitatea internațională.

Dosarul Vitali Şişov intervine la puţin timp după un incident la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în care alergătoarea de sprint Krisţina Ţimanuskaia susţine că a fost obligată să se retragă din competiţie şi ameninţată cu repatrierea forţată, după ce a criticat federaţia din care face pe reţele de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Activistul Vitaly Șișov, care ajuta fugari din Belarus, a fost găsit spânzurat în Kiev. Poliţia ia în calcul ipoteza unei crime camuflate în sinucidere