Antena Meniu Search
x

Video Sportiva de la Jocurile Olimpice, care acuză autorităţile din Belarus că au încercat să o răpească, a primit azil în Polonia

Scandal politic la Jocurile Olimpice de la Tokyo. O atletă acuză autorităţile din Belarus că au încercat să o răpească şi să o forţeze să revină în ţară, după ce a criticat Federaţia şi antrenorii. După ce povestea a ajuns în presa internaţională, tânăra a primit azil în Polonia unde îşi va putea continua cariera fără riscul unor represalii.

de Redactia Observator

la 02.08.2021, 21:58

Vezi și

''Au încercat să mă scoată din ţară forţat, fără acceptul meu. Cer Comitetului Olimpic Internaţional să intervină.''

Speriată, atleta din Belarus cere ajutor pe reţelele sociale. Cu o zi înainte să dispute proba la 200 de metri, acuză Federaţia naţională de atletism că o obligă să revină în ţară. Motivul ar fi răzbunarea. Anterior, tânăra de 24 de ani a criticat neglijenţa antrenorilor şi Federaţia, condusă de fiul preşedintelui Lukaşenko. Belarusul susţine că tânăra a cedat psihic. Comunitatea internaţională nu a întârziat să îi sară în ajutor.

Pavel Latushka, dizident din Belarus stabilit în Polonia: Este acum pe teritoriul ambasadei Poloniei în Tokyo. Partea poloneză îi va oferi asistenţă să meargă la Varşovia cu primul avion.

Incidentul vine la aproape un an de la protestele de stradă care au urmat realegerii lui Alexander Lukaşenko. De atunci, ultimul dictator al Europei a declarat război opoziţiei. La sfârşitul lunii iunie, un avion a fost deturnat către Minsk pentru ca autorităţile să îl poată aresta pe opozantul Roman Protasevich.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, sub semnul controverselor

Controverse generează, la Tokyo, şi participarea, lui Laurel Hubbard. Prima persoană transgender din competiţie, neo-zeelandeza s-a născut bărbat. Olimpiada a oferit şi momente mai vesele. Unul dintre campionii Marii Britanii la sărituri în apă a devenit viral după ce a fost surprins tricotând în tribune. Sportivul chiar a făcut o husă pentru medalia sa de aur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Sportiva de la Jocurile Olimpice, care acuză autorităţile din Belarus că au încercat să o răpească, a primit azil în Polonia