Antena Meniu Search
x

Video "Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi

Mii de români din toată ţara au stat astăzi la cozi interminabile ca să îşi găsească un serviciu. Peste 1.200 de angajatori au venit cu mai bine de 22.700 de oferte la Bursa Generală de Locuri de Muncă organizată în marile oraşe. Un număr de 11 ori mic decât cel al şomerilor din România.

de Redactia Observator

la 17.05.2024 , 19:32

În Baia Mare, zeci de tineri au stat la rând ca să afle cum se pot angaja în armată. O privelişte reconfortantă, după ce un sondaj spunea, acum două luni, că numai trei din 10 români s-ar înrola în armată dacă războiul din Ucraina ar escalada.

Ionuţ Pop, elev: Îmi plac mult jocurile cu arme şi tancuri. Şi chiar mi-ar plăcea foarte mult să fiu la Academia Militară şi să trag acolo în viaţa reală cu arma. 

Bursa locurilor de muncă oferă 450 de posturi în Maramureş, majoritatea fără studii superioare

Vezi și

Oana Oșanu, director AJOFM Maramureș: Avem în domeniul HORECA: barman, ospătar, cameristă hotel. În domeniul construcţiilor. Doar 30 pentru studii superioare, în domeniul tehnic, în general: inginer procese calitate, inginer mecanic. 

Pe acelaşi subiect

Nici în sudul ţării, la Drobeta-Turnu Severin, nu se cer diplome sau CV-uri stufoase. Angajatorii sunt dispuşi să îi înveţe de la zero pe viitorii subalterni ce au de făcut.  

Silviu Pătrăşcuţă, specialist resurse umane: Avem nevoie de lăcătuşi mecanci, sudori, ingineri, dar şi muncitori necalificaţi. Muncitorii necalificaţi, noi îi specializăm. 

La Suceava, cei care au venit la bursa locurilor de muncă au cautat, în primul rând, un serviciu care să le ofere confort psihic şi financiar. 

Companiile din zona Moldovei pun accent pe studii superioare

Ioana Tatarciuc, angajator: Căutăm cinci colegi noi care să fie în general în zona de programare, dar şi pe zona de Tech Artist. Necesită un portofoliu suficient de generos încât să arate mai multe competenţe. 

La Botoşani, tinerii care vor să facă o carieră din salvarea de vieţi omeneşti s-au înghesuit să primească oferte de studii la şcoli de pompieri, după absolvirea cărora au locul de muncă asigurat.

În 70 de locaţii din ţară s-a organizat bursa locurilor de muncă. Cele mai multe joburi vacante s-au înregistrat în Bucureşti, Bihor şi Cluj, în domenii precum construcţii, auto, inginerie, HORECA şi comerţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?
Observator » Evenimente » "Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi