Antena Meniu Search
x

Caz revoltător la Jocurile Olimpice din Tokyo: o atletă din Belarus şi-a criticat antrenorii şi imediat a fost dusă cu forţa la aeroport. Sportiva cere azil politic

Caz revoltător petrecut la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. O sportivă din Belarus acuză propriul guvern că a încercat să o răpească după ce şi-a criticat în mod public antrenorii. Krystsina Tsimanouskaya a cerut azil politic.

de Redactia Observator

la 01.08.2021, 18:27

Caz revoltător la Jocurile Olimpice din Tokyo: o atletă din Belarus şi-a criticat antrenorii şi imediat a fost dusă cu forţa la aeroport. Sportiva cere azil politic
- Profimedia

Krystsina Tsimanouskaya, o atletă în vârstă de 24 de ani, ar fi trebuit să concureze luni, 2 august, în proba de 200 de metri. Doar că, cu mai puţin de 24 de ore înainte de a intra în concurs, antrenorii au intrat în camera ei şi i-au să-şi facă bagajele pentru că va fi dusă la aeroport. Când a cerut explicaţii, Krystsinei i s-a spus că ordinul a venit de sus.

Krystsina Tsimanouskaya susţine că totul s-a întâmplat pentru că şi-a criticat deschis antrenorii care au înscris-o la o probă pentru care nu s-a antrenat, asta pentru a ascunde că mai multe sportive nu au mai ajuns la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce au picat testele antidoping.

"Nu mă voi întoarce în Belarus", a declarat Tsimanouskaya pentru Reuters. Sportiva a cerut ajutorul poliţiei japoneze pe aeroportul, ajutor pe care l-a şi primit. Atleta se află acum sub protecţia autorităţilor japoneze şi anunţă că va cere azil politic în Europa. Se teme că odată cu întoarcerea la Minsk va fi considerată dezident politic şi va fi tratată în consecinţă. De asemenea, Tsimanouskaya a cerut şi ajutorul Comitetului Olimpic Internaţional: "Solicit ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic. Asupra mea se fac presiuni şi mă forţează sa părăsesc ţara, fără acordul meu. Cer Comitetului Internaţional Olimpic să intervină", a fost mesajul tinerei postat pe o reţea de socializare.

Potrivit agenţiei de presă TASS, Comitetul Olimpic Internaţional a remis un comunicat în care precizează că analizează atent întreaga situaţie. În replică, Comitetul Olimpic din Belarus a precizat că antrenorii au decis să o retragă pe Krystsina Tsimanouskaya la sfatul medicilor, având în vedere "starea ei emoțională, psihologică".

Atleta a cerut deja azil politic în Austria, iar Polonia s-a oferit, de asemenea, să o ajute. Hanna Liubakova, jurnalistă din Minsk, a catalogat întreaga situaţie drept o tentativă de răpire.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Caz revoltător la Jocurile Olimpice din Tokyo: o atletă din Belarus şi-a criticat antrenorii şi imediat a fost dusă cu forţa la aeroport. Sportiva cere azil politic