Antena Meniu Search
x

BREXIT 2016: Liderii C.E. şi Consiliului European pledează pentru rămânerea Marii Britanii în UE, cu o săptămână înainte de referendum

Liderii Comisiei Europene şi Consiliului European au avertizat joi în legătură cu o eventuală ieşire a Marii Britanii din UE şi au dat asigurări că vocea Londrei este ascultată în blocul comunitar.

Liderii Comisiei Europene şi Consiliului European au avertizat joi în legătură cu o eventuală ieşire a Marii Britanii din UE şi au dat asigurări că vocea Londrei este ascultată în blocul comunitar.

BREXIT 2016. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus că un posibil Brexit va deschide o perioadă de incertitudine politică ce ar trebui evitată, dar nu va „ucide” blocul.

BREXIT 2016.„Dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, aceasta va deschide o perioadă de incertitudine majoră, atât în Marea Britanie, cât şi în Uniunea Europeană, dar şi la nivel global, iar acest lucru ar trebui evitat”, a spus Juncker la Forumul Economic Internaţional organizat la Sankt Petersburg.

BREXIT 2016.„Nu cred că Uniunea Europeană va fi în pericol de moarte, dacă Marea Britanie iese, pentru că vom continua procesul pentru o cooperare mai strânsă în Europa”, a precizat oficialul.

BREXIT 2016.La rândul său, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, care prezidează summiturile UE, a declarat joi că Marea Britanie este un stat cheie în UE şi că părăsirea blocului comunitar „nu ar avea niciun sens”.

BREXIT 2016. Un eventual vot pentru Brexit ar deschide „şapte ani de blocaj politic şi incertitudine” a scris Tusk pe Twitter.

BREXIT 2016. Dacă majoritatea britanicilor votează pentru rămânerea în UE, blocul comunitar ar putea implementa un acord special negociat cu Londra în mai puţin de un an.

BREXIT 2016. „Marea Britanie este un stat cheie în UE. Vocea sa este respectată. Sunt atât de multe lucruri pe care le putem face împreună. Plecarea acum nu are niciun sens”, a adăugat el.

BREXIT 2016. Două sondaje de opinie date publicităţii joi, cu numai o săptămână înainte de referendum, arată că majoritatea alegătorilor vor o ieşire din UE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » BREXIT 2016: Liderii C.E. şi Consiliului European pledează pentru rămânerea Marii Britanii în UE, cu o săptămână înainte de referendum