Antena Meniu Search
x

China emite alertă sanitară pentru ciuma bubonică și interzice consumul animalelor care ar putea transmite boala

Autorităţile chineze au emis o alertă sanitară privind ciuma bubonică şi au interzis consumul anumitor animale după apariția unui caz în Mongolia Interioară, o regiune autonomă din Republica Populară Chineză.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.07.2020, 10:57

China emite alertă sanitară pentru ciuma bubonică
China emite alertă sanitară pentru ciuma bubonică - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Cazul a fost semnalat la un cioban care a fost plasat în carantină și este într-o stare stabilă de sănătate.
  • Autoritățile au emis o alertă de nivelul al treilea prin care se interzice vânarea şi mâncarea animalelor care ar putea transmite această boală.

Cazul a fost semnalat în orașul Bayannur, la un cioban care a fost plasat în carantină și este într-o stare stabilă de sănătate. Încă nu este clar cum sau de ce pacientul s-ar fi putut infecta, scrie BBC.

Comitetul de sănătate al oraşului Bayannur a emis o alertă de nivelul al treilea şi interzice vânarea şi mâncarea animalelor care ar putea transmite această boală.

De asemenea, populaţiei i se cere să raporteze eventualele cazuri suspecte de boală sau febră fără cauze clare şi să anunţe dacă găsesc orice marmotă bolnavă sau moartă.

Cazurile de ciumă bubonică se întâlnesc destul de frecvent în China, dar focarele au devenit tot mai rare. Ciuma bubonică este o boală infecțioasă care, atunci când nu este tratată, poate deveni letală.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » China emite alertă sanitară pentru ciuma bubonică și interzice consumul animalelor care ar putea transmite boala