Antena Meniu Search
x

O mămică din Bistrița a născut în ambulanță, ajutată de trei paramedici SMURD: "Un copil minunat, foarte gălăgios și energic"

Naștere cu peripeții în Bistrița-Năsăud, acolo unde o femeie a adus pe lume un băiețel în ambulanța SMURD, în drum spre spital. Mămica a fost asistată de trei salvatori din cadrul ISU.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.11.2020, 13:12

Andrei a venit pe lume în ambulanța SMURD
O mămică din Bistrița a născut în ambulanță, ajutată de trei salvatori ISU - Facebook / ISU Bistrița - Năsăud
  • Trei paramedici de la punctul de lucru Lechința al ISU Bistrița-Năsăud au trăit o experiență unică.
  • Au ajutat o tânără mămică să aducă pe lume un băiețel, chiar în autospeciala cu care au trasportat-o spre spital.

Vineri, trei paramedici SMURD au ajutat o tânără mămică să-și aducă pe lume fiul.

Micuțul nu a mai așteptat să ajungă la spital, așa că cei trei paramedici l-au ajutat să vadă pentru prima dată lumina zilei.

Femeia fusese preluată de ambulanță, însă, după doar 10 minute salvatorii ISU au fost nevoiți să tragă pe dreapta și să-i acorde tinerei primul ajutor.

Într-o postare pe pagina de Facebook, reprezentanții ISU Bistrița au povestit experiența prin care au trecut paramedicii Ionuț Emanuel Floroaie, Vasile Dănuț Damian și Karoly Samuel Baczonyi, alături de tânăra mămica:

"Am văzut multe în cei unsprezece ani de când sunt paramedic, la cele patru resuscitări reușite a tremurat carnea pe mine de emoție și bucurie, dar nimic nu se compară cu misiunea de astăzi. Suntem în al nouălea cer că am reușit să îl ajutăm pe voinicul Andrei să vină sănătos pe lume!” ne-a spus Sami, decanul de vârstă al echipajului de paramedici de la Punctul de Lucru Lechința.

Alături de sergenții major Ionuț Emanuel Floroaie și Vasile Dănuț Damian, plutonier adjutant Karoly Samuel Baczonyi, cei trei salvatori au dus la bun sfârșit misiunea pe care nu o vor putea uita niciodată!

Au preluat din localitatea Șopteriu, județul Bistrița - Năsăud o femeie gravidă, cu iminență de naștere, iar după nici 10 minute au fost nevoiți să tragă pe dreapta și să facă ceea ce știau până atunci doar în teorie.

Mămica era din ce in ce mai confuză, dar au reușit cumva să o liniștească și au reușit in totalitate in momentul în care i l-au pus în brațe pe voinicul familiei. Un copil minunat, foarte gălăgios și energic (semn de sănătate ).

Cei doi tineri salvatori, colegi de promoție în anul 2018 ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Boldești, ne-au spus că este cea mai intensă misiune la care au participat și că își găsesc cu greu cuvintele să descrie ce simt. Împlinire și fericire, asta am reușit să scoatem la cald de la ei!

Sănătate micuțului Andrei, mamei curajoase și, bineînțeles, tatălui și celor doi frați mai mari, care îi așteaptă cât mai repede acasă!".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » O mămică din Bistrița a născut în ambulanță, ajutată de trei paramedici SMURD: "Un copil minunat, foarte gălăgios și energic"