Antena Meniu Search
x

Video Trend alarmant: mai puţine naşteri şi mai multe decese. Situaţia dramatică înregistrată în februarie

Se nasc tot mai puţini copii în România. Iar în luna februarie cifrele sunt dramatice: au fost cu 20% mai puţine naşteri decât în luna precedentă. În continuare, sporul natural al populaţiei este negativ, cu un număr tot mai mare de decese.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 10.04.2024, 20:36

Vezi și

Mai puţine naşteri şi mai multe decese în ţara noastră! În luna februarie s-au născut 11.130 de copii, în scădere cu 19 la suta fata de luna ianuarie a acestui an. Trendul descendent ţine de mai multe luni, iar comparativ cu luna februarie a anului trecut, diferenţa e dramatică: s-au născut cu 186 de bebeluşi mai puţini.

La categoria căsătorii şi divorţuri, luna iubirii a fost plină de paradoxuri

În plus, sporul natural, adica diferenţa intre cei nascuti si decedati ramane negativ, numărul persoanelor decedate fiind de aproape 2 ori mai mare fata de cel al nou-născuţilor. Dar fata de luna ianuarie, de exemplu, numarul deceselor din februarie este mai mic cu 15 procente.Cauzele consemnate de medici sunt bolile cardio vasculare, tumorile si infectiile respiratorii.

La categoria căsătorii şi divorţuri, luna iubirii a fost plină de paradoxuri: în februarie 2024 s-au înregistrat 4.371 de căsătorii, cu 18% mai mult fata de ianuarie. Iar numarul divorturilor a fost si el mult mai mare. 1.785 în faţă de doar 589 în prima lună din an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Trend alarmant: mai puţine naşteri şi mai multe decese. Situaţia dramatică înregistrată în februarie