Antena Meniu Search
x

Video Afecţiunea ignorată de tânăra mamă din Sibiu, moartă la câteva zile după naştere. A refuzat tratamentul pentru că voia să alăpteze

Tragedie în Sibiu! O tânără mamă a murit la o săptămână după ce a născut. Femeia a ajuns la spitalul din oraş cu ceea ce medicii numesc "febra laptelui". Doctorii au trimis-o acasă cu antibiotic, dar tânăra ar fi refuzat să ia tratamentul, aşa că s-a întors la camera de gardă după o zi. Prea târziu însă. Cu toate astea nimeni nu ştie încă ce a ucis-o pe femeie. Spitalul a deschis o anchetă.

de Redactia Observator

la 09.04.2024, 17:09

Vezi și

Femeia de 32 de ani a născut în urmă cu o săptămână la o clinică privată, supravegheată de moaşă. Totul a decurs normal, dar peste câteva zile tânăra mamă a ajuns la spitalul din Sibiu. Aici, medicii observă că femeia are o inflamaţie la nivelul sânilor şi o sfătuiesc să înceapă tratamentul cu antibiotic. Odată ajunsă acasă, ar fi refuzat însă să ia tratamentul pentru că voia să îşi alăpteze în continuare copilul. O zi mai târziu, revine la spital. Ajunge direct pe masa de operaţie.

Cristina Balau, purtător de cuvant Spitalul Judetean Sibiu: I s-a prescris o reţetă cu antibiotic cu indicaţii de reevaluare dacă i se schimbă starea de sănătate. Pacienta s-a prezentat din nou la Spitalul Judeţean Sibiu, la aproximativ 24 de ore în stare extrem de gravă, cu fenomene clinice de şoc toxicoseptic şi insufucenţă multiuplă de organe. 00.39 Pe cursul nopţii evoluţia a fost nefavorabilă, a făcut trei stopuri cardio respiratorii şi din păcate, a fost declarat decesul. 

Spitalul a deschis o anchetă ca să vadă exact ce a dus la moartea tinerei

Potrivit specialiștilor "furia laptelui", numită și "angorjarea sânilor" se produce, de regulă, în prima săptămână după naștere. În astfel de situații se poate ajunge la înfundarea sau blocarea canalelor de lapte și implicit la formarea unor noduli la nivelul sânului, care pot provoca infecții sau la mastită.

Pe acelaşi subiect

Maria Rohnean, reporter Observator: Mastita apare la doar 3% din mamele care alăptează. Inflamaţia ţesutului mamar poate apărea atunci când alăptatul nu este făcut corespunzător, dar de cele mai multe ori implică o infecţie cu bacterii rezistente la medicamente.

Vlad Dima, medic neonatolog şi pediatru: Este extrem de puţin probabil ca o mastitiă să ducă la ameninţarea vieţii. Desigur, orice infecţie bacteriană netratată corespunzător, se poate extinde în întreg organismul. Însă având in vedere simptomatologia destul de zgomotoasă, respectiv apare inflamaţia la nivelul sănului, angorjare, roşeaţă, frison, febră, mamele se alarmează nu ajung în zona în care să nu fie tratatae corespunzător.

Tragedia vine după o alta

La Bacău, în urmă cu o săptămână o femeie însărcinată în patru luni a murit după 12 ore petrecute în spital. Tânăra a ajuns la Urgenţe cu dureri de burtă, iar medicii i-au spus, iniţial, că are o cădere psihică. Nici când au văzut că fătul e mort, nu au intervenit. Au mai aşteptat o noapte până să o opereze. Şi în acest caz s a deschis o anchetă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Vă este teamă să cumpăraţi conserve din magazine?
Observator » Evenimente » Afecţiunea ignorată de tânăra mamă din Sibiu, moartă la câteva zile după naştere. A refuzat tratamentul pentru că voia să alăpteze