Antena Meniu Search
x

(P) Nouă idei de design pentru a amenaja o garsonieră mică: de la canapele extensibile la spații inteligente de stocare

Ai găsit cartierul și clădirea de apartamente din visele tale. Grozav! Cu toate acestea, te-ai întins deja mai mult decât îți permite plapuma din punct de vedere al bugetului? Iată cum să îți amenajezi garsoniera inteligent, fără a o aglomera și fără a cheltui extrem de mult. 

de Redactia Observator

la 10.03.2021, 10:54

Nouă idei de design pentru a amenaja o garsonieră mică: de la canapele extensibile la spații inteligente de stocare
Nouă idei de design pentru a amenaja o garsonieră mică: de la canapele extensibile la spații inteligente de stocare

Din fericire, lipsa de spațiu nu înseamnă că trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește decorul garsonierei. Crează un aspect pe care să îl iubești cu alegeri cu stil, care economisesc spațiu.

Aceste sfaturi te vor ajuta să transformi garsoniera într-o casă. Iată nouă idei pentru amenajarea garsonierei tale.

1. Investește în mobilier care economisește spațiu

Decorarea unei garsoniere înseamnă maximizarea fiecărui centimetru de spațiu posibil. Optează pentru canapele extensibile în locul unui pat tradițional. Alege un fotoliu în loc de o canapea normală pentru zona de relaxare. Vei fi surprins cât de mult spațiu vei obține!

Adăugarea de scaune rabatabile tapițate poate ajuta, de asemenea, la economisirea spațiului, fără a compromite zona de relaxare dorită. Caută paturi dar cauta si canapele extensibile cu opțiuni suplimentare de depozitare pentru a profita la maximum despațiu.

2. Maximizează spațiul

În loc să te concentrezi asupra lipsei de spațiu cu decorul garsonierei, concentrează-te asupra modului de maximizare a acestuia. Poți crea o zonă de lectură în fața unei ferestre sau poți adăuga, de asemenea, o bancă sau un fotoliu în fața patului. Aceasta va crea o zonă de relaxare separată. Nu uita să lași spațiu între fiecare zonă pentru a preveni senzația de claustrofobie.

3. Evită dezordinea și supraaglomerarea

Decorarea unei garsoniere începe cu eliminarea mizeriei. Evită supraaglomerarea, scăpând de tot ceea ce nu este necesar. Aceste articole pot varia de la teancuri de reviste până la îmbrăcăminte veche. Cu alte cuvinte, alege stilul Marie Kondo!

4. Încearcă mobilierul multifuncțional

Ai nevoie de idei de mobilier care să adauge mai multă funcționalitate spațiului? Încearcă, desigur, canapele extensibile care pot fi folosite cu succes atât ca pat, cât și ca zona de relaxare în timpul zilei. Totodată, poți achiziționa un otoman care are o dublă funcție ca spațiu de depozitare secret și scaun. O masă mică de luat masa se poate dubla ca un birou. Raftul de cărți poate ascunde un pat în spatele acestuia.

5. Adaugă înălțime

Garsonierele se pot simți mici și înghesuite fără înălțimea potrivită. Creează iluzia de adâncime și înălțime atunci când decorezi apartamentul tip studio. Poți realiza acest lucru cu perdele înalte pe care le ancorezi deasupra ferestrelor. Poți utiliza, de asemenea, separatoare de cameră de tip bibliotecă sau țesături în cascadă de la podea la tavan. Acestea pot ascunde un pat până când ai nevoie de el.

6. Creează spații de locuit separate

Ai impresia că stai toată ziua pe pat? Transformă garsoniera într-o casă confortabilă, creând spații de locuit separate.

Agață perdele grele sau folosește separatoare de cameră. Acest lucru poate crea compartimentarea pe care o cauți fără a compromite prea mult spațiu.

7. Adaugă pete de culoare

Poate părea intuitiv să păstrezi garsoniera într-o culoare neutră pentru a evita copleșirea simțurilor. Cu toate acestea, petele de culoare pot adăuga mai multă profunzime decorului apartamentului studio.

Adaugă perne strălucitoare pe canapele extensibile sau un covor mic în zona de relaxare. De asemenea, poți modifica culoarea ferestrelor.

Îmbrăcarea unui singur perete în culori și accente vibrante poate ajuta la scoaterea în evidență a decorului apartamentului tău. De asemenea, va crea profunzime.

8. Profită de lumina naturală

Decorarea unei garsoniere necesită multă lumină. Acest lucru va face ca spațiul mic să se simtă mai mare.

Îmbunătătește lumina naturală adăugând oglinzi vizavi de ferestre pentru a capta lumina. Agățarea câtorva vase de cristal și adăugarea unor vaze de sticlă în cameră pot ajuta, de asemenea, la refractarea luminii.

9. Folosește spațiul de pe pereți

Ce se întâmplă cu pereții tăi dincolo de expunerea artei preferate? Adaugă mai multă funcționalitate pereților, adăugând cârlige pentru a agăța scaune pliabile. De asemenea, poți agăța articole de bucătărie. Dacă bicicleta ta ocupă prea mult spațiu, atârn-o de perete!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?

Observator » Inedit » (P) Nouă idei de design pentru a amenaja o garsonieră mică: de la canapele extensibile la spații inteligente de stocare