Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Premierul Poloniei, Donald Tusk, anunță că au fost arestate 9 persoane acuzate de sabotaj la ordinul Rusiei

Polonia a arestat nouă persoane în legătură cu acte de sabotaj comise în ţară la ordinul serviciilor ruseşti, a anunţat luni seara premierul Donald Tusk, relatează Reuters, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 10:26

Premierul Poloniei, Donald Tusk, anunță că au fost arestate 9 persoane acuzate de sabotaj la ordinul Rusiei
Premierul Poloniei, Donald Tusk, anunță că au fost arestate 9 persoane acuzate de sabotaj la ordinul Rusiei - Profimedia

Varşovia spune că poziţia sa de centru de aprovizionare a Ucrainei a făcut să fie o ţintă cheie pentru serviciile de informaţii ruseşti şi acuză Moscova că încearcă să destabilizeze ţara.

"Avem în prezent nouă suspecţi arestaţi şi acuzaţi de implicare în acte de sabotaj în Polonia direct în numele serviciilor ruseşti", a declarat Tusk pentru postul privat de televiziune TVN24. "Aceasta include atacuri, incendii şi tentative de incendiere", a precizat premierul.

Polonia a arestat nouă persoane acuzate de acte de sabotaj la comanda Rusiei

Articolul continuă după reclamă

El a declarat că Polonia colaborează cu aliaţii săi în această problemă şi că aceste comploturi afectează, de asemenea, Lituania, Letonia şi, posibil, şi Suedia.

Tusk a declarat la începutul acestei luni că Polonia va aloca o sumă suplimentară de 100 de milioane de zloţi (25,53 milioane de dolari) pentru serviciile sale de informaţii din cauza ameninţării din partea Rusiei.

În aprilie, două persoane au fost reţinute în Polonia sub suspiciunea că l-au atacat pe Leonid Volkov, un consilier de top aflat în exil al fostului lider al opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Premierul Poloniei, Donald Tusk, anunță că au fost arestate 9 persoane acuzate de sabotaj la ordinul Rusiei