Video "Preparatele viitorului", energizante cu polen şi chipsuri din tescovină. Studenţii de la Inginerie Alimentară au inventat o serie de reţete inedite
Îngheţată cu urzici, brioşe din făină de cânepă, energizante cu polen sau chipsuri sănătoase din tescovină. Aşa arată meniul viitorului, inventat de studenţii Facultăţii de Inginerie Alimentară din Suceava. Competiţia la care au participat peste 120 de tineri nu a dezamăgit nici juriul, nici vizitatorii. Preparatele câştigătoare, sănătoase şi gustoase, ar putea ajunge, în curând, în magazine.
Îngheţata de urzică sau chipsuri din tescovină. Aşa arată bunătăţile viitorului. Pentru studenţii Facultăţii de Inginerie Alimentară din Suceava mâncarea chiar e mare inginerie.
Preparatul-vedetă, care a sedus juriul, a fost îngheţata cu urzici şi muguri de pin
Şestac Petruţ Mircea: Este destinat persoanelor care au intoleranţă la lactoză, care au intoleranţă la gluten, de asemenea, este un produs potrivit şi pentru persoanele diabetice.
Şi mini-brioşele din făină de cânepă au atras atenţia.
- Cine sunt tinerii marinari care se pregătesc de prima misiune la bordul bricului Mircea. Moment plin de emoţie în...
- 1.000 de joburi disponibile şi doar 450 de absolvenţi. Domeniul în care salariile ajung la peste 5.000 de euro
- "Dacă ne-am construi propriul bloc?" Soluţia găsită de mai mulţi tineri pentru chirii ieftine în Amsterdam
Vizitator: Este destul de dulce. Este foarte bună la gust şi sincer aş cumpăra aşa ceva din magazin.
Nici băuturile energizante, în variante sănătoase, nu au fost uitate.
Ciupeş Fabian: Baza produsului este de zmeură, la care am mai adăugat ingrediente precum polen, fructe de gojii, zer praf, seminţe de cânepă.
Chipsurile din resturi au făcut senzaţie
Mădalina Marcoci: Produsele noastre sunt vipsurile, adică chipsuri vegetale din tescovină de sfeclă, morcovi şi ţelină. Avem cu mărar şi busuioc, oregano sau simple cu sare.
Mircea Oroian - decan: De-a lungul timpului noi am brevetat unele produse pe care le-au dezvoltat studenţii noştri, unele brevete de invenţie au fost vândute către agenţi economici.
Cei 120 de studenţi înscrişi în competiţia originală au început să se pregătească pentru concurs din luna octombrie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰