Antena Meniu Search
x

România nu ar putea să producă Remdesivir nici măcar în următorii 2 ani, spune ministrul Sănătății

Pentru a produce Remdesivir, antiviralul folosit ca tratament în infecţiile cu Covid-19, România ar avea nevoie de doi ani doar ca să obțină patentul și să pună la punct linia tehnologică.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 15.10.2020, 17:49

Remdesivir nu va fi produs în România prea curând
Ministrul Tătaru a precizat că România nu poate produce remdesivir nici măcar în doi ani - Hepta
  • Remdesivir nu va fi produs în România prea curând
  • Procesul ar putea dura cel puțin doi ani

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: "Din ce am discutat cu producătorii de medicamente, anul acesta şi anul viitor nu vom putea produce Remdesivir. Trebuie o linie tehnologică plus o linie specială pentru Remdesivir, plus patentul. Noi am avut discuţii încă din vară (pentru a obţine licenţă să producem Remdesivir - n.r.). Avem fabrica Antibiotice la care am avut această discuţie, n-are linie tehnologică şi trebuie obţinut acel patent. Dar linia tehnologică încă nu o avem. Ar fi o perioadă destul de lungă să putem produce acest Remdesivir. În acest moment avem achiziţionat şi avem un contract subsecvent. Dacă din iulie până în septembrie am avut donaţii de la Comisia Europeană de aproape 12.000 de doze, în octombrie avem contract pentru 12.000 de doze, tocmai pentru luna octombrie, şi pe care le vom dirija către toate spitalele suport COVID şi spitalele de faza 1 şi faza 3".

Statul oferă sprijin firmelor, pentru a obține linia tehnologică.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: "Chiar ieri am avut o discuţie la nivelul Guvernului, cu toţi producătorii de medicamente care au solicitat şi le-am pus la dispoziţie facilităţi pentru a retehnologiza liniile şi pentru a avea anumite beneficii fiscale în condiţiile în care fac acest lucru”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Sanatate » România nu ar putea să producă Remdesivir nici măcar în următorii 2 ani, spune ministrul Sănătății