Video Cum trebuia să demonstreze restaurantul din Braşov închis de ANPC că vinde "ciorbe ca la mama acasă". Explicaţia inspectorilor
Nu e mâncare "ca la mama acasă", dacă nu e dovedită cu studii. Este unul dintre motivele pentru care inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au închis un restaurant din Braşov. Restaurantul se lăuda, de asemenea, cu cele mai mari porţii de ciorbă din oraş.
Claudiu Loghin, reporter Observator: Controlul a fost săptămâna trecută la restaurant, însă acțiunea și rezultatele au fost făcute publice abia ieri de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor din Brașov. Au fost mai multe nereguli la această unitate. E vorba, de exemplu, despre prepararea în zone și în condiții necorespunzătoare a alimentelor și folosirea a două sintagme în publicitatea afișată de această unitate. Mă refer la "Ciorbă că la mama acasă" și "Cele mai mari porții din Brașov". Inspectorii ANPC le-au reproșat administratorilor acestei unități faptul că nu pot proba aceste lucruri. Am întrebat cum se poate proba faptul că ciorbele de aici ar fi "că la mama acasă", iar răspunsul a fost că se poate prin deținerea unui titlu care să ateste că producătorul e un producător tradițional. Evident că administratorii nu au un astfel de document. Iar în ceea ce privește porțiile, inspectorii au spus că acest lucru nu se bazează pe un studiu de piață.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰