Antena Meniu Search
x

Război politic pentru prelungirea stării de alertă. Guvernul aprobă astăzi hotărârea care va fi trimisă Parlamentului

Guvernul va adopta, în şedinţa de marţi, Hotărârea prin care se prelungeşte starea de alertă. Deşi liberalii vor alte 30 de zile de restricţii, social-democraţii nu le dau mai mult de 15 zile, spun surse politice.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.06.2020, 08:53

Guvernul aprobă astăzi hotărârea privind prelungirea stării de alertă
Guvernul aprobă astăzi hotărârea privind prelungirea stării de alertă - Inquam Photos / George Calin
  • Ludovic Orban va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.
  • PSD e decis să nu voteze pentru o prelungire a stării de alertă mai mare de 15 zile.

Mărul discordiei sunt mai multe măsuri de relaxare pe care guvernul le amână: deschiderea bisericilor, a teatrelor și chiar a restaurantelor.

PSD e decis să nu voteze pentru o prelungire a stării de alertă mai mare de 15 zile și consideră insuficiente măsurile de relaxare propuse de guvern.

În plus, social-liberalii cer renunțarea la achizițiile centralizate și deschiderea spitalelor pentru pacienții cronici și cu alte afecțiuni decât COVID.

Liberalii insistă însă că doar guvernul poate da măsuri de relaxare, iar Parlamentul și-a dat deja acordul pentru starea de alertă, urmând să voteze acum doar prelungirea ei.

Vom cere o stare de alertă pentru încă 30 de zile. Am încredere că o să existe o majoritate în Parlament care să înţeleagă că nu pot pune în pericol viaţa românilor. Nu am avut nicio discuție cu reprezentații PSD despre starea de alertă”, a spus Ludovic Orban.

Victor Ponta a anunțat deja că Pro România va vota împotriva prelungirii stării de alertă.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Război politic pentru prelungirea stării de alertă. Guvernul aprobă astăzi hotărârea care va fi trimisă Parlamentului