Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban a anunțat că cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

Premierul Ludovic Orban a anunțat, în timpul unui eveniment organizat sâmbătă, că va solicita prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

de Redactia Observator

la 13.06.2020, 11:30

Premierul României a anunțat că spitalele sunt obligate să asigure tratament adecvat tuturor pacienților
Ludovic Orban a făcut anunțuri importante despre perioada următoare - Guvernul României
  • Elevii cu temperatură nu vor putea intra la examene.
  • Lista țărilor în care românii pot pleca, fără a intra în izolare la întoarcere, ar urma să fie anunțată săptămâna viitoare.

Decizia vine după ce mai mulți lideri ai Opoziției au anunțat că o asemenea măsură nu se mai impune și nu ar fi benefică deloc pentru economia României.

Ludovic Orban, premierul României: Vom cere o stare de alertă pentru încă 30 de zile. Am încredere că o să existe o majoritate în Parlament care să înţeleagă că nu pot pune în pericol viaţa românilor. Nu am avut nicio discuție cu reprezentații PSD despre starea de alertă.

Premierul Ludovic Orban a mai abordat în timpul discuțiilor și alte subiecte precum situația elevilor din clasele terminale care ar putea să nu dea examenele pentru că au temperatură sau situația pacienților cu boli cronice care nu au putut fi tratați pe motiv că spitalele primeau doar pacienți infectați cu noul coronavirus.

Ludovic Orban, premierul României: În momentul de față nu mai există nicio restricție la persoanele care doresc să se interneze. Spitalele au obligația să asigure internarea și tratamentul de care au oamenii nevoie. Măsurarea temperaturii, dacă vă uitați în multe țări, este o metodă care ajută. Prezența la examene este reglementată. Pentru persoanele care nu pot să dea examenele se va organiza o altă sesiune, la două săptămâni. Nu se răpește dreptul elevilor de a da examenul.

De altfel, Ludovic Orban a taxat decizia Avocatului Poporului de a contesta măsura prin care elevii cu temperatură nu vor fi primiți la examene precizând că "în ultima vreme instituția Avocatului Poporului are niște acțiuni care o transformă în dușmanul poporului".

Nu în ultimul rând, Ludovic Orban a vorbit și despre țările în care românii ar putea merge în concediu fără a fi obligați să intre în izolare la întoarcerea în țară.

Ludovic Orban, premierul României: Săptămâna viitoare vom avea lista cu țările în care putem să călătorim. Lista se va updata săptămânal, în funcție de cazurile noi care apar. Regulile vor fi publicate de CNAS în Monitorul Oficial.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban a anunțat că cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile