Antena Meniu Search
x

Insula din Europa care se declară "zonă fără telefoane" de vara aceasta. Turiştii, invitaţi la "dezintoxicare digitală"

Insula Ulko-Tammio, situată în Golful Estic al Finlandei, a anunțat că devine prima destinație turistică fără telefoane din lume. Inițiativa vine într-un context în care Finlanda este recunoscută ca fiind "cea mai fericită țară din lume" și adăpostește brandul Nokia.

de Redactia Observator

la 21.06.2023, 14:28

O insulă turistică europeană se declară zonă fără telefoane
O insulă turistică europeană se declară zonă fără telefoane - Shutterstock

Într-o încercare de a încuraja vizitatorii să se deconecteze de la tehnologie și să se bucure cu adevărat de frumusețea naturii, insula își propune să ofere experiențe autentice și relaxare. Această inițiativă vine într-un context în care Finlanda este recunoscută ca fiind "cea mai fericită țară din lume" și adăpostește brandul Nokia, cel care a creat unul dintre cele mai populare smartphone-uri.

Dezintoxicare digitală pe insula din Finlanda

Vizitatorii vor avea oportunitatea de a se bucura de peisajele și de biodiversitatea insulei, deopotrivă, și de a se reconecta cu natura și cu ceilalți vizitatori. Participarea la dezintoxicarea digitală este voluntară, dar se speră că această inițiativă va oferi oamenilor ocazia de a-și îmbunătăți starea de spirit și bunăstarea prin întreruperea rutinei sociale-media și concentrarea pe experiențele reale, notează CNN.

„Insula Ulko-Tammio, care se află în largul coastei Hamina, va fi o zonă fără telefoane în această vară. Dorim să îi îndemnăm pe turiști să își închidă dispozitivele inteligente și să se oprească și să se bucure cu adevărat de insule", a declarat Mats Selin, expert în turism.

Pe acelaşi subiect

„Oprirea telefonului, explorarea naturii și întâlnirea cu oamenii față în față nu pot decât să vă îmbunătățească starea de spirit și bunăstarea. Petrecem nenumărate ore derulând feed-urile de pe rețelele de socializare, așa că o scurtă pauză înseamnă că aveți mai mult timp pentru experiențe noi”, a spus și Sari Castrén, psiholog.

Vacanţă pe Insula Ulko-Tammio 

Turiștii pot petrece nopțile în corturi sau într-o cabană închiriată, fără acces la telefoane și internet, relatează Mediafax. Insula Ulko-Tammio poate fi accesată cu bărci private sau feriboturi, dar turiștii sunt încurajați să-și rezerve transportul fără a folosi smartphone-urile.

Prin această inițiativă, insula finlandeză speră să ofere o alternativă autentică pentru cei care doresc să se relaxeze, să se deconecteze de la tehnologie și să se bucure cu adevărat de frumusețea naturii într-un mediu în care telefoanele nu mai au prioritate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Inedit » Insula din Europa care se declară "zonă fără telefoane" de vara aceasta. Turiştii, invitaţi la "dezintoxicare digitală"