Antena Meniu Search
x

Nostalgicii comunismului cer SANCTIFICAREA lui Ceaușescu

Iubitorii vremurilor de mult apuse vor să pună în aplicare un nou proiect

Iubitorii vremurilor de mult apuse vor să pună în aplicare un nou proiect

Nostalgicii comunismului vor să înainteze o petiție oficială către Biserica Ortodoxă Română, prin care să ceară sanctificarea lui Nicolae Ceaușescu. De asemenea, aceștia îl consideră pe temutul conducător drept una dintre cele mai mari personalități din România tuturor timpurilor.

Inițiativa sanctificării lui Ceaușescu e alimentată de amintirile cu care trăiesc cei care îl simpatizează, de vremurile pe care le traversează aceștia în prezent și de frica pentru ziua de mâine în contextul în care se află acum România. Aceștia plănuiesc să demareze, în paralel, o campanie de reabilitare a epocii ceaușiste printr-o serie de documentare de televiziune, filme și cărți lansate în ultimii ani care îl au ca subiect pe conducătorul iubit.

„Ceaușescu este extrem de popular printre noi iar oamenii l-au iertat pentru asupririle la care au fost supuși. El este un adevărat erou al poporului român”, a declarat un simpatizant, care se ocupă și de campania de canonizare a lui Ceaușescu.

Considerat un temut dictator al României între 1967 și 1989, Nicolae Ceaușescu a fost judecat, împreună cu soția sa, în cadrul unui proces sumar, condamnați la moarte și executați la câteva minute după pronunțarea sentinței.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Nostalgicii comunismului cer SANCTIFICAREA lui Ceaușescu