Antena Meniu Search
x

O comună din Europa cu doar 3.000 de locuitori vinde proprietăţi la malul mării începând cu 25.000 de euro

Satul Plougasnou, aflat la doar 75 de km de oraşul Brest pe sălbatica coastă de Vest a Franţei vine cu o ofertă atrăgătoare pentru vizitatori: terenuri cu vedere la mare la prețuri remarcabil de mici.

de Redactia Observator

la 09.04.2024, 16:03

Amplasat în liniştita regiune Finistère, Plougasnou este un simbol al liniștii. Dar ceea ce o diferențiază este inițiativa recentă de a face viața pe malul mării accesibilă tuturor. De la doar 60 euro pe metru pătrat, s-ar putea să te trezești în curând cu priveliștile uluitoare ale coastei bretone din propria ta casă, relatează The Brussels Times.

Din septembrie 2023, orașul a scos la vânzare 26 de terenuri, fiecare promițând un stil de viață la malul mării la prețuri accesibile. Aceste parcele variază de la 424 la 742 de metri pătrați, cu prețuri începând de la 25.440 euro. În comparație, prețul mediu pe metru pătrat în Belgia este de 310 de euro, arată datele de la începutul anului 2023.

Condiţii pentru achiziţionare

Cu toate acestea, oportunitatea vine cu anumite condiții. Potențialii cumpărători trebuie să se angajeze să facă din Plougasnou reședința principală pentru cel puțin zece ani, descurajând achiziționarea de case secundare. În plus, cumpărătorii trebuie să depună o cerere de autorizație de construire în termen de un an de la cumpărare.

Strategia orașului este clară: să atragă o populație mai tânără, permanentă și să promoveze dreptul la o proprietate în rândul gospodăriilor locale. Oferind terenuri la prețuri atât de mici, Plougasnou își propune să promoveze comunitatea. Pentru cei care tânjesc după o bucată de liniște pe litoral, oferta administraţiei prezintă o oportunitate irezistibilă de a construi casa visurilor într-un cadru idilic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Vă este teamă să cumpăraţi conserve din magazine?
Observator » Inedit » O comună din Europa cu doar 3.000 de locuitori vinde proprietăţi la malul mării începând cu 25.000 de euro