O REȚETĂ răcoroasă și dietetică de vară: CIORBĂ DE BURTĂ
Deși, în general, ciorba de burtă implică multe calorii, această rețeta de vară vine cu puține grăsimi și cu multă savoare
![](https://img.observatornews.ro/0/2015/7/9/156517/1436438180584cb054.webp?w=430&f=2&v=2)
Deși, în general, ciorba de burtă implică multe calorii, această rețeta de vară vine cu puține grăsimi și cu multă savoare
Ingrediente pentru o ciorbă de burtă dietetică:
- 500 g burtă de vită fiartă;
- 2 morcovi;
- 1/2 țelină mică
- 1 rădăcină pătrunjel;
- 1 ceapă mică;
- 2 gălbenușuri;
- 4-5 căței usturoi;
- 150 ml iaurt 0,1% grăsime;
- zeamă de lămâie;
- leuștean frunze;
- pătrunjel verde;
- sare și piper boabe.
Articolul continuă după reclamă
Mod de preparare:
- curăță și spală legumele;
- taie-le ca pentru supă și pune-le la fiert în apa cu sare și boabele de piper;
- după o oră, adaugă burta fideluță, leușteanul și usturoiul pisat lăsând să fiarbă mai departe;
- într-un bol amestecă gălbenușurile cu iaurtul și usturoiul rămas;
- pune sare după gust, acrește cu zeama de lămâie și presară pătrunjel verde tocat.
Comentarii
Întrebarea zilei
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰