Antena Meniu Search
x

(P) Ce maşină să achiziţionezi în 2022

Piaţa de maşini second hand este analizată şi catalogată în fiecare an de o serie de comisii de profil, astfel încât să se poată creiona o anumită catalogare a celor mai fiabile, sigure şi interesante autoturisme. Atunci când vrei să îţi procuri o maşină second-hand, este esenţial să ai acces la opiniile şi recomandările specialiştilor, astfel încât să te poţi bucura de o maşină care răspunde cerinţelor impuse de comisiile de specialitate, dar care să îţi asigure pe şosele o experienţă sigură, plăcută şi potrivită nevoilor tale.

de Redactia Observator

la 04.10.2022, 13:03

(P) Ce maşină să achiziţionezi în 2022
(P) Ce maşină să achiziţionezi în 2022

De ce ţii cont când îţi achiziţionezi o maşină second-hand

Dacă te-ai hotărât să achiziţionezi o maşină second-hand, ar trebui să ţii cont de câteva repere, astfel încât să te asiguri că vei beneficia de un autoturism bun. În primul rând, cel mai important criteriu este cel al fiabilităţii. Cu toţii ne dorim maşini care să nu necesite repetate şi frecvente vizite la service, care să nu manifeste tendinţe spre defectări succesive şi care să nu impună schimbarea pieselor în mod frecvent. În acest sens, echipele de specialişti vor face pentru tine o inspecţie temeinică a maşinii, parcurgând 270 de puncte de verificare. 

Pe baza raportului întocmit, privitor la starea tehnică amaşinii, vei putea decide cu uşurinţă dacă modelul ales se potriveşte aşteptărilor şi preferinţelor tale. Un alt aspect de care ar trebui să ţii cont atunci când îţi procuri o maşină rulată, este cel al consumului de carburant.  În funcţie de acesta şi de preţul afişat la pompele benzinăriilor, îţi vei putea face o idee orientativă la cât se va ridica preţul combustibilului necesar deplasărilor tale.  

Consumul unei maşini este definit de cantitatea de combustibil necesară pe parcursul a 100 de kilometri. Există consumul urban, extraurban şi mixt, fiecare având propriile caracteristici. Însă consumul unei maşini este influenţat de dinamica stilului de condus, de frânările şi pornirile repetate, de viteza de rulare constantă sau oscilantă,  de folosirea excesivă a echipamentelor de pe bordul maşinii, de temperaturile exterioare, toate fiind raportate şi la starea tehnică a maşinii, astfel că inspecţia tehnică efectuată de specialişti te va ajuta să alegi maşina cu un consum moderat. La capitolul consum, un plus aparte în deţin în tendinţele anului 2022, maşinile electrice, Tesla fiind una dintre mărcile care se impun din ce în ce mai puternic pe piaţa auto, indiferent dacă sunt modele noi sau rulate. 

Alte criterii de care va trebui să ţii cont atunci când îţi alegi o maşină în 2022, sunt cele legate de design şi siguranţă. O maşină trebuie să prezinte garanţia siguranţei în condiţii normale de rulare, să răspundă nevoilor tale în materie de spaţiu şi să corespundă preferinţelor în ceea ce priveşte design-ul şi cromatica.

Tendinţele anului 2022

Anual, se dau publicităţii o serie de rapoarte care indică maşinile aflate în tendinţe, stabilindu-se topuri în funcţie de caracteristicile acestora. Astfel poţi avea acces la date care oferă informaţii privitoare la cele mai fiabile maşini, la cele care au un consum redus, sunt extrem de sigure sau care deţin un design special.  Din topul maşinilor rulate, stabilit pentru anul 2022, îţi poţi alege unul dintre modelele Mercedes-Benz GLC, Mercedes-Benz Clasa B, Audi Q2, Porche 911, Mazda X3 sau Suzuki SX-4, fără a uita însă de maşinile electrice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » (P) Ce maşină să achiziţionezi în 2022