Antena Meniu Search
x

Un PAHAR de VIN pe zi ține DOCTORUL la distanță!

Potrivit unor studii, cantitatea perfectă pentru o viață sănătoasă este un pahar de vin în fiecare seară, servit la cină.

Potrivit unor studii, cantitatea perfectă pentru o viață sănătoasă este un pahar de vin în fiecare seară, servit la cină.

Câțiva cercetători ai Universității Ben-Gurion din Israel au descoperit cât de sănătos și eficient este pentru cei care suferă de diabet să bea vin roșu cu moderație.

Oamenii care suferă de diabet sunt mai predispuși decât restul la declanșarea problemelor cardiovasculare, de aceea, cercetătorii au ales 224 astfel de personae care nu au băut vin și le-au recomandat să înceapă să consume fie vin alb, fie vin roșu, în combinație cu apă minerală.

Aceștia au fost supuși, de asemenea,timp de doi ani, unei diete mediteraneene care nu includea restricții asupra numărului de calorii. În timpul experimentului, subiecții s-au aflat sub supravegherea specialiștilor, făcându-li-se analize de sânge la începutul experimentului, la șase luni de la începere, și la 24 de luni.

Rezultatele au arătat că în cazul celor care au băut cantitatea recomandată de vin, colesterolul HDL (bun) a crescut în mod semnificativ. De asemenea, aceleași persoane au avut rația de colesterol mai bună decât cele care au băut apă, iar calitatea somnului s-a îmbunătățit considerabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Un PAHAR de VIN pe zi ține DOCTORUL la distanță!