Antena Meniu Search
x

Video Când ne dăm seama că adolescentul este dependent de social media: Psiholog: "Problema este cantitatea - cât stăm online, dar şi ce facem!"

Tehnologia este parte din viaţa noastră, cum facem însă ca noi să o controlăm pe ea, şi nu ea pe noi?

de Redactia Observator

la 27.04.2023, 16:43

Vezi și

În România, 66% dintre copiii care au între 9 şi 11 ani urmăresc zilnic conţinut online, potrivit datelor WizCase, iar Salvaţi Copiii arată că peste 99 la sută dintre adolescenţii cu vârste cuprinse 12 şi 17 au cel puţin un cont pe reţelele sociale. Cu cât vârsta utilizatorilor este mai mică, cu atât efectele sunt mai distructive, spun psihologii. Mamă de adolescent, psihoterapeut şi trainer în practica Mindfulness, Simona Chesăraicu crede că cei mici se pot expune precoce unor informaţii pe care nu le pot înţelege, tocmai ce aceea este esenţial ca adulţii să fie atenţi la conţinutul accesat de copii, dar şi la timpul petrecut în mediul virtual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Când ne dăm seama că adolescentul este dependent de social media: Psiholog: "Problema este cantitatea - cât stăm online, dar şi ce facem!"