Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum transformăm plasticul reciclat în bijuterii unicat

Din pasiune pentru protejarea mediului înconjurător, o tânără designer a creat o colecţie de bijuterii din plastic reciclat. Cercei, brăţări, coroniţe, toate făcute din PET-uri, iar rezultatul este uimitor.

de Redactia Observator

la 14.02.2022 , 13:54

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Ekaterina Colazis, designer bijuterii: Pentru că a devenit o pasiune să diminuez cât mai mult risipa, m-am gândit să aduc şi aici în atelier, să aduc materiale pe care să le reciclez. PET-ul pe care noi îl folosim este lipsit de textură, tocmai ca să ne fie uşor să îl folosim.

Ekaterina Colazis, designer bijuterii: Avem nevoie de foarfecă, lumânare, PET bineînţeles, şi în funcţie de destinaţia accesoriului, dacă vrem să fie cercel, ne trebuie un clips şi un adeziv cu care să lipim. Aşa de simplu.

Ekaterina Colazis, designer bijuterii: Când îl ţinem deasupra, începe să ia altă formă. Ţinem suficient de departe încât să nu devină cenuşiu. Cât e cald noi mai putem interveni să îl modelăm aşa cum ne dorim. Dacă îl ţinem deasupra el se închide ca un boboc şi avem un sfert de floare. Ulterior, dacă vrem, ele pot rămâne transparente sau le colorăm. O pereche de cercei în varianta asta este 105 lei.

Vezi și

Ella Prodan - reporte Observator: Plasticul este în topul problemelor atunci când vorbim de poluare, pentru că se descompune foarte greu. Spre exemplu, această sticlă din plastic are nevoie de aproape 500 de ani pentru a se descompune complet. Ce putem face noi? Putem să reciclam, pe de-oparte, sau putem să reutilizăm toate materialele din plastic. Astăzi am o provocare pentru voi. Ce ar fi dacă acest PET s-ar transforma într-o fabuloasă pereche de cercei cu care, cu siguranţă, veţi face ravagii la toate petrecerile?

Ekaterina Colazis, designer bijuterii: Preţul unei bentiţe de genul ăsta este 200 de lei. Are o bază din alamă şi aplicaţiile sunt din plastic reciclat, pin-urile pe post de broşă sunt 125 de lei, iar broşele sunt 69 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ce alegeţi: plata la proprietate sau online, prin site-urile de rezervări?
Observator » Invitatii Observator 12-14 » Cum transformăm plasticul reciclat în bijuterii unicat