Antena Meniu Search
x

Video Lupta de pe piaţa muncii: lucrul remote versus lucrul la birou. Mihai Zânt, expert resurse umane: "Cred că munca viitorului va fi hibridă!"

După ce s-au obişnuit cu munca de acasă în timpul pandemiei, peste 90% dintre angajaţii români nu vor să se mai întoarcă la birou. Îşi doresc să lucreze remote, permanent sau măcar câteva zile pe săptămână.

de Redactia Observator

la 29.03.2023, 20:26

Vezi și

Mihai Zânt, expert în resurse umane, este unul dintre cei care şi-au făcut din acest concept un stil de viaţă. Invitat la Observatorul 12-14, le-a povestit Oliviei Păunescu şi lui Valentin Butnaru cum îmbină munca şi concediile, dar şi cum crede că va evolua piaţa muncii din România. 

MIHAI ZÂNT, expert resurse umane: Anul trecut, am stat aproape 11 luni în Asia, am vrut să provoc felul în care se munceşte, să demonstrez că se poate munci practic de oriunde! u ne vom întoarce niciodată în companii la situaţia de dinainte de pandemie. Cred că munca viitorului va fi hibridă: 2, 3 zile de la companie, 2, 3 zile, de acasă. Pe de o parte, astfel creştere productivitatea, iar dacă oamenii merg şi la companie, va creşte comunicarea.Cei care vor un job remote trebuie să vorbească la departamentul de HR al companiei, dacă acea companie are genul acesta de politică. Doi, trebuie să afle în ce formă este posibil acest lucru. Dacă nu ar fi existat pandemia nu am fi ajuns aici! Companiile nu erau dispuse să accepte munca de acasă mai mult de o zi pe săptămână. Eu din 2016 aveam acest gând, atunci am început să lucrez în cafenele să pot să monetizez doar cu un laptop. Eram cumva pregătit, în 2019 m-am gândit să mă mut în Bali şi să lucrez de acolo, pandemia a venit mănuşă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Lupta de pe piaţa muncii: lucrul remote versus lucrul la birou. Mihai Zânt, expert resurse umane: "Cred că munca viitorului va fi hibridă!"