Antena Meniu Search
x

Video Maia Morgenstern, despre cea mai mare tragedie din Marea Neagră: Scufundarea navei Struma

Teatrul Evreiesc de Stat pregăteşte un eveniment important săptămâna viitoare. Artiştii vor să aducă în atenţia tuturor, un moment petrecut în urmă cu 8 decenii. Este vorba despre cel mai mare dezastru maritim civil din anii celui de-al Doilea Război Mondial: scufundarea navei Struma. Antena Group a creat, la începutul anilor 2000, un documentar despre ce acest subiect. 

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 13:31

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Maia Morgenestern a fost prezentă în platoul Observator şi a dat mai multe detalii despre evenimentul săptămânii viitoare. 

Antena Group a creat, la începutul anilor 2000, un documentar despre ce acest subiect. Documentarul prezintă drama celor 769 de evrei îmbarcaţi pe vasul "Struma", plecat la 12 decembrie 1941 din portul Constanţa cu destinaţia Palestina. Dupa nouă săptămâni de aşteptare în strâmtoarea Bosfor, interval în care pasagerilor nu li s-a permis să părăsească "Struma", turcii au remorcat vasul până în Marea Neagră, unde, a doua zi, a explodat. Nici până astăzi, după 58 de ani, nu se ştie cine a aruncat în aer Struma: nemţii, un grup de interese din România, sau un submarin rusesc.

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Maia Morgenstern, despre cea mai mare tragedie din Marea Neagră: Scufundarea navei Struma