Antena Meniu Search
x

Video Poveşti din familia Vioricăi Macovei: "Lada de zestre" este noul proiect al artistei

"Nicio casă fără ie!" Iar pentru Viorica Macovei nu este doar un îndemn, este un demers sub forma unui proiect şi nu unul muzical. Artista a strâns în ultimii ani zeci de costume populare într-o ladă de zestre. Sunt piese de peste 100 de ani pe care Viorica le-a primit de la mama, bunica iar acum vrea să le dea mai departe.

Raluca Bădică
de Raluca Bădică

la 25.11.2021, 13:48

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Viorica Macovei - artistă de muzică populară: Pe lângă cântec mai facem şi alte lucruri care duc toate spre tradiţie, spre frumos, spre lumea satului. Niciun obiect din lada de zestre nu are o soră sau un frate, nu există încă unul la fel. Fiecare obiect este unicat . 

Daniel Vasiliu - soţul Vioricăi Macovei: Mă uit cu mare dragoste la colecţia pe care mama Vioricăi a acumulat-o în ultimii ani la Mânăstirea Humorului. Şi am zis hai să oferim parte din această lume fabuloasă care înseamnă costumul popular şi tradiţiile româneşti şi să oferim şansa să le aibă acasă fiecare român şi iată că vorbim de 1 decembrie care se apropie cu paşi repezi. Ne-am gândit să facem un proiect pe care l-am intitulat Via Macovei, drumul Vioricăi Macovei. 

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Poveşti din familia Vioricăi Macovei: "Lada de zestre" este noul proiect al artistei