Antena Meniu Search
x

Video Serge Celibidache şi alegerea lui John Malkovich pentru a-l interpreta pe tatăl său: "Tatăl meu era şi foarte sensibil şi puţin nebun"

Viaţa unuia dintre artiştii geniali pe care i-a dat România va fi interpretată de unul dintre starurile de la Hollywood. John Malkovich îl va interpreta pe legendarul dirijor Sergiu Celibidache în filmul "The Yellow Tie" - Cravata galbenă. Artistul american nu a fost ales întâmplător. Îl recomandă rolurile sale de personaj straniu, cu bogate trăiri interioare, mărturiseşte pentru Observator fiul dirijorului, scenarist dar şi regizor al filmului.

de Redactia Observator

la 20.09.2021, 13:47

Vezi și
  • Filmul despre viaţa lui Sergiu Celibidache ar urma să apară în 2023.

Sergiu Celibidache, dirijorul român asemănat cu un vulcan, artistul care hipnotiza publicul chiar de la primele acorduri ale orchestrei. Maestrul născut la Roman, în urmă cu peste un secol, trăia intens fiecare sunet, iar mişcările lui şocau şi încântau în acelaşi timp. 

Sunt trăiri pe care numai actorul John Malkovich le putea reda pentru a recompune personalitatea marelui dirijor, povesteşte fiul lui Sergiu Celibidache.

Serge Ioan Celibidache, fiul dirijorului: Are capacitatea de a acoperi nişte extreme. Tatăl meu era şi foarte sensibil şi puţin nebun. Era nevoie de cireaşa de pe tort, să avem şi noi un reprezentant cultivat, un om cu mare statură şi cu nişte referinţe intelectuale.

Filmul despre viaţa lui Sergiu Celibidache ar urma să apară în 2023

Pe acelaşi subiect

Carismaticul actor John Malkovich a făcut roluri memorabile în peste 70 de filme. Nu este însă la prima sa legătură cu muzica. În urmă cu opt ani a apărut pe scena Festivalului George Enescu, într-un spectacol-concert. Anul trecut, John Malkovich s-a întors din nou printre instrumentele muzicale, pe post de critic muzical. 

John Malkovich: Întreaga operă a lui Chopin. O ininteligibilă cacofonie.

De la critic muzical la dirijor nu a fost decât un pas. Filmările pentru pelicula "Cravata galbenă" vor începe în primăvara anului viitor. Titlul are o semnificaţie profundă, mărturiseşte fiul maestrului român. 

Serge Ioan Celibidache, fiul dirijorului: A fost un cadou dat de la tatăl lui, Demostene, după nişte rezultate bune la şcoală. Când a anunţat, la 18 ani, că el are alte gânduri decât să continue şcoala normală sau de matematici a fost, bineînţeles, o mare dezamăgire pentru tatăl lui. Când a anunţat că pleacă, a întrebat dacă poate să plece cu cravata şi Demostene a spus că nu - Cravata asta rămâne aici. A rămas un fel de punct de referinţă, un fel de dor de ţară. 

Sergiu Celibidache a plecat din ţară în 1936 şi nu şi-a mai revăzut părinţii. A dirijat concerte pe marile scene ale lumii, dintre care peste 400 numai cu filarmonica din Berlin. Filmul despre viaţa sa va fi lansat în 2023. 

Mai multe detalii, în materialul video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Serge Celibidache şi alegerea lui John Malkovich pentru a-l interpreta pe tatăl său: "Tatăl meu era şi foarte sensibil şi puţin nebun"