Antena Meniu Search
x

Video Simona Strungaru şi Sebastian Burneci pregătesc un spectacol unic de muzică şi dans pe scena de swing a Bucureştiului

Observator a stat de vorbă cu o frumoasă familie de artişti. Ea, printre puţinele dirijoare pe care le are România, în plus şi pianistă, orchestratoare şi compozitoare de muzică de film. El, trompetist, implicat în cele mai importante producţii live din ultimii 15 ani. Simona Strungaru şi Sebastian Burneci, parte din Bucharest Jazz Orchestra, ne pregătesc o surpriză: un spectacol cum nu s-a mai văzut până acum în România! 

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 14:16

Vezi și

Vineri, 1 iulie, pe scena Teatrului Godot, muzica şi dansul o să îşi dea mâna, întocmai ca la spectacolele din urmă cu vreo o sută de ani, când swing-ul era la putere.

Dansul swing și muzica swing au fost create una pentru cealaltă. Au fost suflete pereche încă de la început și au existat dintotdeauna pentru a se inspira reciproc. În anii '20 și '30, muzicienii creau pentru dansatori, iar, în prezența muzicii, dansatorii începeau să creeze pentru muzicieni.

De aceea, astăzi, în 2022, pe scena de swing a Bucureștiului va avea loc un spectacol care nu a mai fost prezentat până acum în România – un spectacol care îmbină muzica și dansul exact așa cum o făceau predecesorii noștri, pe care suntem atât de mândri să îi amintim și cinstim astăzi.

Mai multe detalii despre ce vă aşteaptă, vedeţi în materialul video.

Cine este Sebastian Burneci

Sebastian Burneci este unul dintre cei mai reprezentativi muzicieni ai generaţiei sale. Deopotrivă prim trompetist şi solist al Big Band-ului Radio şi cel mai tânăr membru angajat permanent, Sebastian este parte integrantă a celor mai importante înregistrări şi producţii live din ultimii 15 ani.

Născut la Constanţa în 1983 într-o familie de muzicieni, fiul unuia din membrii fondatori ai legendarei trupe rock Roşu şi Negru, Sebastian Burneci este câştigătorul a şase distincţii cu Locul 1 consecutive la Olimpiadele Naţionale de Muzică din România.

Având la bază o pregătire în muzică clasică dobândită urmând cursurile Colegiului Naţional Regina Maria din Constanţa, Sebastian este absolvent al Prince Claus Conservatoire din Olanda, sub îndrumarea lui Alex Sipiagin, membru activ în diverse proiecte de jazz autohtone şi internaţionale, fondator şi leader al ansamblului Bucharest Jazz Orchestra.

În domeniul muzicii comerciale colaborează cu cele mai cunoscute nume ale scenei românești, Andra sau Direcţia 5, dar şi cu artisti internaţionali precum Nicole Scherzinger.

Cine este Simona Strungaru

Pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare și compozitoare de muzică de film, Simona Strungaru a absolvit în 2010 masteratul la Conservatorul din Amsterdam, unde a studiat pianul cu reputatul profesor Jan Wijn și dirijatul orchestral cu Lucas Vis.

Ca dirijor, Simona a condus, printre altele, Orchestra Operei Maghiare din Cluj-Napoca în Cine-Concertul Haxan cu muzica semnată de Bardi Johannsson la Festivalul Internațional de Film Transilvania, Orchestra și Corul Filarmonicii Oltenia alături de Cvartetul Bălănescu și Loredana Groza pentru concertul tribut Maria Tănase Simfonic, sau ansamblul Sonomania în cadrul Festivalului Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, București.

În 2015 a lansat orchestra și conceptul Simona Strungaru Symphonics în cadrul Nopții Albe a Bucureștiului, interpretând în premieră compoziția proprie Simfonia I intitulată Gaston pentru orchestră și live visuals. Proiectul SSS este bazat pe muzică originală cu orchestrații semnate Simona Strungaru și are o componență variabilă, cu formule de la 5 și până la 50 de muzicieni profesioniști, realizând printre altele Cine-Concerte pentru Festivalul International Animest (Felix the Cat) si Festivalul Filmului German – Institutul Goethe (Die Puppe, Die Austernprinzessin, r. Ernst Lubitsch).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Simona Strungaru şi Sebastian Burneci pregătesc un spectacol unic de muzică şi dans pe scena de swing a Bucureştiului