Antena Meniu Search
x

Larisa Iordache luptă pentru o medalie olimpică, deşi a trecut prin multe momente cumplite în ultimul an

Gimnasta Larisa Iordache este una dintre marile speranţe ale României la o medalie obţinută la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

de Redactia Observator

la 22.07.2021, 09:33

Larisa Iordache speră să obţină a doua medalie olimpică din carieră
Larisa Iordache speră să obţină a doua medalie olimpică din carieră - Profimedia
  • Larisa Iordache ar urma să concureze la bârnă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Larisa Iordache a luat primul contact cu arena în care urmează să se desfăşoare competiţia de gimnastică şi s-a declarat încântată de condiţiile avute la dispoziţie, însă o accidentare suferită la glezna a făcut-o să ia o decizie radicală.

Astfel, conform news.ro, Larisa Iordache urmează să concureze doar în proba de bârnă, proba ei favorită. A luat această decizie pe de o parte pentru a nu se suprasolicita, iar pe de altă parte pentru a se focusa 100% pe un singur obiectiv.

"Mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat. Am avut antrenament şi în sala de competiţii, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca în calificări să am o zi bună, să fiu liniştită când mă voi prezenta în faţa arbitrelor", a declarat sportiva.

Larisa Iordache, o singură medalie olimpică până acum

Pe acelaşi subiect

Efortul depus de sportiva noastră este cu atât mai lăudabil dacă ne gândim că Larisa Iordache a trecut prin multe momente cumplite în ultimul an. Sportiva s-a infectat cu noul coronavirus, în octombrie anul trecut, a avut o infecţie la rinichi în luna aprilie a acestui an, iar în luna iunie şi-a pierdut mama.

Chiar şi aşa, Larisa Iordache speră să-şi îmbunătăţească palmaresul adăugând o nouă medalie olimpică la cea de bronz câştigată cu echipa la Londra, în 2012. Pe lângă medalia respectivă, Larisa Iordache mai are, în palmares, patru medalii obţinute la Campionatul Mondial (două de argint şi două de bronz) şi 16 medalii obţinute la Campionatele Europene (şapte medalii de aur, şapte medalii de argint şi două medalii de bronz).

Alături de Larisa Iordache, România este reprezentată, în concursul de gimnastică artistică, de Maria Holbură şi de Marian Drăgulescu. Maria Holbură ar urma să-şi încerce norocul inclusiv la individual compus, în timp ce Marian Drăgulescu trage speranţe pentru o nouă medalie olimpică în proba de sărituri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Larisa Iordache luptă pentru o medalie olimpică, deşi a trecut prin multe momente cumplite în ultimul an