Antena Meniu Search
x

Video Când va fi adusă Elena Udrea în țară. Momentul când fostul ministru al Turismului iese cu cătușe din sala de judecată

Decizie definitivă pentru Elena Udrea. Judecătorii de la Sofia au decis să o predea autorităților din România. După 2 luni de procese, decizia a fost luată în aproximativ 2 ore, termen la care fostul ministru a încercat să îi convingă din nou pe bulgari că este o victimă politică. Udrea va ajunge la penitenciarul Târgşor în câteva zile. Are de ispăşit o pedeapsă de şase ani.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 10.06.2022, 19:54

Vezi și

Elena Udrea: Se pare că nu există justiţie pentru mine. Sau nu în România şi Bulgaria. Asta este. 100% s-au făcut presiuni.

Când va fi adusă Elena Udrea în țară

Elena Udrea nu a reuşit să îi convingă pe magistraţii din Bulgaria că este nevinovată. O aşteaptă 6 ani de închisoare cu executare la penitanciarul de la Târgşor.

Elena Udrea: Au fost cele mai lungi două luni!

Pe acelaşi subiect

Şi cele mai lungi două ore din sala de judecată. La ora 14, Elena Udrea a fost adusă cu mâinile la spate, în cătuşe, pe holurile instanţei de la Sofia, la fel de încrezătoare ca întotdeauna. Îmbrăcată într-un costum de culoare crem, fostul ministru s-a prezentat cu zâmbetul pe buze în faţa magistraţilor. Era ultima şansă ca instanţa să nu o trimită în România.

Reporter-Elena Udrea: Sunteţi pregatită pentru pledoaria finală?

- Da.

În spatele uşilor închise, fostul ministru al Turismului şi-a jucat ultima carte. A refăcut toate istoria procesului şi a încercat să demonstreze că este o victimă politică, nevinovată.

Elena Udrea: "Consider că, de departe, cazul meu este cel mai grav de încălcare a drepturilor de cetăţean european."

Şi apărarea a jucat toate cărţile rămase. Avocaţii s-au plâns de condiţiile groaznice din penitenciare, procesul nedrept şi au invocat exemple de alţi fugari cărora Uniunea Europeană le-a respins mandatele de predare în România.

Elena Udrea: "Un mare primar român a fost reţinut în Grecia pentru fapte de corupție și a fost eliberat. Sunt mama unui copil de 3 ani şi nu pot să nu iau în calcul că sunt în stare de orice în România."

La ora 16, Elena Udrea iese din sală şi acuză.

Elena Udrea-reporter: Doar la o decizie corectă mă aştept!

- Cine sunt adversarii din România despre care vorbeaţi?

- Haideţi că îi ştiţi. Cei care deţin funcţii importante şi în momentul ăsta, nu? O sa vorbim curând despre ce s-a întâmplat în 7 aprilie. Doi judecători din completul care au pronunţat decizia împotriva mea au fost chemaţi la Parchetul General şi ameninţati cu puşcăria dacă îmi admit contestaţia.

După alte două ore, vine sentinţa. Prima reacţie e că se gândeşte la fetiţa ei, care o aştepta acasă.

Elena Udrea: O să îi spun din nou o minciună, că nu pot veni pentru că am ceva de făcut.

Udrea este de mai bine de o lună în arest în ţara vecină. Epopeea a început în data de 7 aprilie, când a fost prinsă de Politia de Frontiera din Bulgaria, în timp ce încerca să fugă cu maşina în Grecia. Fusese condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Procurorii DNA au descoperit ca Udrea lua şpăgi uriaşe în perioada în care ocupa scaunul de ministru al Turismului in România. 75 de milioane de euro, în aproape patru ani.

Elena Udrea: Ma aștept că în acest dosar să fiu achitată, nu cred că se pot da condamnări nefondate.

Udrea a scăpat de închisoare atunci. A fugit în Costa Rica timp de câteva luni, până când a fost arestată şi acolo. S-a întors în ţară şi a atacat decizia. Înalta Curte a dispus atunci suspendarea executării pedepsei. Până astăzi.

Bianca Iacob, reporter Observator: Curtea de Apel de la Sofia trebuie să redacteze o scurtă motivare pe care trebuie să o trimită României. Abia atunci cele două poliții, din România și Bulgaria, se vor pune de acord cu o dată în care să fie predată autorităților noastre. Până atunci, ea rămâne în arestul din Bulgaria.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Justitie » Când va fi adusă Elena Udrea în țară. Momentul când fostul ministru al Turismului iese cu cătușe din sala de judecată