Antena Meniu Search
x

Video Cazierul judiciar ar putea fi eliberat online instant. Cum se va obţine documentul. Milioane de români vor scapa de cozi

Peste două milioane de români ar putea scăpa de cozile de la ghişeele unde se eliberează cazierul judiciar. Un proiect depus ieri îşi propune să digitalizeze întreg procesul. Astfel, vom putea obţine la orice oră, online, documentul prin care dovedim că nu avem antecedente penale.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 14.09.2022, 20:19

Vezi și

Fie că vorbim de angajarea la un nou loc de muncă, de susținerea examenului auto sau de înscrierea la anumite cursuri, cazierul este, de multe ori, obligatoriu. Dovada că nu avem antecedente penale, pentru care acum facem drumuri la poliţie, ar putea fi eliberată instant, în format electronic.

Noua variantă online permite scoaterea cazierului la orice oră

Și dacă în prezent trebuie să ocupăm un loc la coadă într-un anumit interval orar, în noua variantă online vom putea să ne scoatem cazierul la orice oră. Documentul online va fi considerat la fel de valabil ca cel eliberat la ghişeu. Pentru început, sistemul ar putea fi implementat în platforma ghișeul.ro.

Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării: Maxim un an de zile, eu încerc și mai repede. Proiectul legislativ abia a fost depus, deci el își urmează procedura parlamentară. Depinde de gradul de complexitate al modulului de autentificare.

Pe acelaşi subiect

Adică modul prin care putem dovedi că respectivul cazier ne va aparține și că nu îl cerem în numele altcuiva, fiind un document considerat confidențial. Apariția unui sistem automatizat ar putea să reducă și numărul agenților aflați la ghișee.

George Tuță, deputat: Șansele sunt foarte mari, pentru că e o necesitate. Funcționarii trebuie să înțeleagă că este un ajutor și pentru ei. De obicei, birocrația înseamnă o maculatură pe care ei trebuie să o gestioneze. Ei trebuie să o plimbe dintr-o parte în alta, ei trebuie să o arhiveze.

Anual, până la 2,5 milioane de români sunt puși pe drumuri, pentru a-și ridica, în format fizic, cazierul judiciar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Justitie » Cazierul judiciar ar putea fi eliberat online instant. Cum se va obţine documentul. Milioane de români vor scapa de cozi