Antena Meniu Search
x

Comisari de la Protecţia Consumatorilor Argeş, trimişi în judecată pentru luare de mită

Doi comisari de la Protecţia Consumatorilor Argeş au fost trimişi în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzaţi de comiterea infracţiunii de luare de mită.

de Redactia Observator

la 23.06.2021, 14:45

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Argeş ar fi luat mită de la şase afacerişti
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Argeş ar fi luat mită de la şase afacerişti - Profimedia
  • Dosarul comisarilor de la Protecţia Consumatorilor este judecat de magistraţii de la Tribunalul Argeş.

Cei doi comisari, Dumitru Constantin Boboc şi Paul Constantin Zamfir, au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv. Dumitru Constantin Boboc este acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată, şi de fals intelectual, în formă continuată. Paul Constantin Zamfir este acuzat doar de comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

Alături de cei doi comisari de la Protecţia Consumatorilor Argeş au mai fost trimise în judecată şase persoane, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, acuzate de comiterea unor infracţiuni precum dare de mită şi complicitate la fals intelectual. Reprezentanţii societăţilor comerciale au fost trimişi în judecată în stare de libertate.

Dosarul comisarilor de la Protecţia Consumatorilor, judecat de magistraţii de la Tribunalul Argeş

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Piteşti susţin despre acest dosar că "în perioada februarie – aprilie 2021, cei doi inculpați, în calitățile menționate, ar fi pretins și primit de la șase oameni de afaceri, inculpați în prezenta cauză, sume de bani cuprinse între 200 și 600 de lei și alte foloase necuvenite pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici cu ocazia efectuării controalelor, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate.

Spre exemplu, unul dintre operatorii economici controlați ce presta servicii de alimentație publică își desfășura activitatea cu încălcarea dispozițiilor Ordonanței nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecția consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condițiile de muncă erau insalubre, nu deținea o autorizație de funcționare emisă de către Direcția de Sănătate Publică (D.S.P.) Argeș etc".

Dosarul va fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Argeş, în cauză fiind dispuse măsuri asigurătorii faţă de trei inculpaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Justitie » Comisari de la Protecţia Consumatorilor Argeş, trimişi în judecată pentru luare de mită