Nouă poliţişti din Timiş, "ridicaţi" pentru luare de mită chiar în timp ce participau la un seminar pe tema anticorupţiei. România, în Top 5 în UE la corupţie

De Iulia Pop.
Publicat: 17.06.2021, 07:19.
Actualizat: 17.06.2021, 08:29

Când vine vorba despre corupţie, România ocupă un loc fruntaş între statele UE. De altfel, nivelul corupţiei din sectoarele guvernamental şi sanitar a crescut alarmant în ultima vreme. Ultimul exemplu din Timiş - în urmă cu câteva zile, nouă poliţişti ai serviciului de înmatriculări din Timişoara au fost arestaţi pentru luare de mită.

Luare de mită în formă continuată - aceasta este principala acuzaţie care le este adusă celor 9 agenţi de la Serviciul de Înmatriculări Timiş. Ei au fost ridicaţi de către DGA chiar în timp ce participau la un seminar pe teme de anticorupţie. Activitatea Serviciului de Înmatriculări a fost paralizată în ultimele două zile. Abia de ieri se preiau documente pentru eliberarea numerelor provizorii, în timp ce ghişeele de înmatriculări definitive sunt în continuare închise.

România, în Top 5 în UE la capitolul corupţie

Cu astfel de exemple pare că a reuşit România să se claseze în top 5 state din Uniunea Europeană la capitolul corupţie. Se înregistrează o creştere a corupţiei în sectorul de stat potrivit un sondaj realizat de Transparency International la care au participat 40.000 de oameni din cele 27 de ţări ale Uniunii Europene. Potrivit datelor, 3 din 10 oameni au recunoscut că, la un moment dat, s-au folosit de o legătură personală pentru a avea acces la servicii de sănătate, educaţie sau la servicii publice. Dacă este să ne raportăm la populaţia din spaţiul comunitar 3 din 10 oameni înseamnă 106 milioane de cetăţeni.

Citește și:

Corupţia a crescut în ultimele 12 luni spun răspicat locuitorii din Cipru, spre exemplu, în proporţiede 65%. Sunt urmaţi de cei din Slovenia (51%), Bulgaria (48%) şi România (45%). Şi asistenţa medicală reprezintă un focar de corupţie: corupţia în acest sector este mai ridicată în România şi în Bulgaria. În tot acest timp, în mod surprinzător, încrederea în poliţie şi în instanţele de judecată este în continuare mai mare de 60%.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
Ce spune un primar din Bulgaria despre România, după ce a vizitat țara noastră
libertatea.ro
Mărturia unui român care s-a întors din Grecia abia intrată în zona roșie: ”N-a fost nici măcar un control minim în vama Giurgiu, să mă întrebe dacă am vaccinul”
Ziare.com
Horoscopul zilei de 3 august 2021. Săgetătorii sunt gata de vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Imagini șocante! Șeful Poliției, amenințat de un interlop: 'Te mierlesc, mă! Dacă intru la pârnaie'
gandul.ro
FOTO. Imagini de senzație cu nepotul favorit al lui Gigi Becali și iubita lui sexy, pe plajă! Lucian, un Nea Mărin miliardar modern
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
Ce voiau să facă preotul Costel Paizan și soția lui chiar înainte să moară
redactia.ro
Actorii din Adela, Mara Oprea, Oana Moșneagu și Vlad Gherman, fac spectacol pe plajă. Cum se distrează
tvhappy.ro
Descoperire șocantă! La 6 ani de la tragedia din „Colectiv”, Arena Națională nu respectă normele de siguranță la incendiu
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro