Antena Meniu Search
x

Video Dezvăluiri din referatul procurorilor în cazul grupării conduse de Petre Geamănu şi Eugen Preda: "I-a transmis persoanei vătămate că au venit pregătiţi să le dea foc"

Cu briceagul la gât sau cu bidoane de benzină. Sunt doar două dintre metodele folosite de membrii clanului Geamănu pentru a-şi ameninţa victimele. Procurorii spun că sumele cerute de interlopi variau de la câteva mii la sute de mii de euro. Şapte suspecţi, în frunte cu Petre Geamănu şi Eugen Preda, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 13.08.2021, 20:53

Vezi și
  • Şapte suspecţi au fost arestaţi în cazul grupării conduse de Petre Geamănu şi Eugen Preda.

Gruparea condusă de Petre Geamănu este acuzată de comiterea a 14 infracţiuni de şantaj, camătă, lovire sau alte violențe, mărturie mincinoasă, instigare la inducerea în eroare a organelor judiciare şi constituire de grup infracţional organizat. Un grup din care fac parte 18 persoane, multe cu condamnări anterioare. 

Victimele lor erau oameni de afaceri din Bucureşti sau nu numai. Un dezvoltator imobiliar din nordul Capitalei a reclamat la Poliție că interlopii i-au cerut 600.000 de euro, cu titlu de prezumtivă datorie. 

"În data de 08.09.2020, am fost amenințat cu acte de violență, împrejurare în care mi-a zis că finul său dă bine cu briceagul în gât", se arată în referatul procurorilor. 

Un alt om de afaceri, din Buzău, a împrumutat de la unul dintre membrii grupării suma de 6.000 de euro. Potrivit anchetatorilor, interlopii au solicitat o camătă lunară de 1000 de euro, însă omul de afaceri nu a putut restitui împrumutul, aşa că a fost amenințat.

Pe acelaşi subiect

Membrii grupării conduse de Petre Geamănu şi Eugen Preda au fost reţinuţi în urmă cu două zile

"Inculpatul a amenințat-o pe soția sa cu acte de violență, arătându-i o sticlă cu benzină pe care o avea în mână și afirmând că a venit să îi dea foc", se arată în referatul procurorilor. 

Câteva luni mai târziu, liderul grupării a venit la magazinul omului de afaceri, însoţit de mai multe persoane.

"Cu aceeași ocazie i-a transmis persoanei vătămate că au venit pregătiţi să le dea foc, îndemnându-l pe unul dintre bărbaţii care îl însoţeau să îi arate victimei bidoanele în care se afla combustibil", se arată în referatul procurorilor. 

Incredibil, dar adevărat, liderul grupării a făcut plângere la Poliţie, reclamând că nu a primit autoturismul de lux cu care fusese garantat împrumutul cu dobândă printr-un contract de vânzare-cumpărare fictiv.

Membrii grupării au fost reţinuţi în urmă cu două zile, în urma percheziţiilor făcute în 18 locuinţe din Bucureşti şi cinci judeţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Justitie » Dezvăluiri din referatul procurorilor în cazul grupării conduse de Petre Geamănu şi Eugen Preda: "I-a transmis persoanei vătămate că au venit pregătiţi să le dea foc"