Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt interlopii care fac legea în Capitală. Gruparea Geamănu are în structură luptători de box şi MMA. Şantajau oameni de afaceri

Greii lumii interlope au fost deranjaţi astăzi de percheziţii în Bucureşti şi încă cinci judeţe. Au fost vizitaţi de mascaţi liderii clanului Geamănu, recunoscut pentru violenţe, şantaj, camătă şi taxe de protecţie.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 12.08.2021, 10:05

Vezi și
  • O hartă a grupărilor interlope, realizată de Observator, arată că acţiunea este doar o picătură în ocean. Capitala e sufocată de clanuri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La prima oră a dimineții, zeci de mascați ajung în 18 locuinţe din Bucureşti şi încă cinci judeţe. Caută membrii uneia dintre cele mai mari caracatiţe infracţionale din ţară, clanul Geamănu. Acuzațiile procurorilor: șantaj și camătă. 

Petre Geamănu, unul dintre greii lumii interlope 

Petre Geamănu a ieşit din închisoare în 2018 şi de-atunci şi-a extins şi consolidat influenţa până a ajuns să se creadă de neatins. A atras de partea lui un alt lider de temut din Capitală, Eugen Preda, fost membru în clanul Sportivilor şi mai apoi al Luptătorilor. În doar câţiva ani, gruparea violentă a reuşit să facă mai multe victime - oameni de afaceri din domeniul imobiliar.

Pe acelaşi subiect

Corina Matlinschi, reporter Observator: Membrii grupării îi contactau pe dezvoltatorii imobiliari și le cereau bani sub pretextul că au avut îndrăzneala să facă proiecte fără acordul lui Petre Geamănu. Dacă voiau să continue lucrările sau să le finalizeze trebuiau să plătească sume importante de bani. Și, pentru a se asigura că le primesc, interlopii îi amenințau și chiar recurgeau la acte de intimidare.

"Constrângerea victimelor s-a realizat fie prin amenințare directă, fie prin abordarea persoanelor apropiate victimei și transmiterea mesajelor din partea liderului grupului infracţional sau alte metode intimidante, cum ar fi urmărirea victimei sau a locuinței acesteia, staționarea membrilor grupului în fața imobilelor de locuit ale acestora, deplasarea frecventă a membrilor grupului la șantierele coordonate de către victime", a transmis DIICOT.

În imaginile trimise de un telespectator pe Fii Observator apare chiar Eugen Preda, înconjurat de oamenii legii în faţa blocului în care locuieşte. I-au fost percheziţionate autoturismele, dar şi sala de sport pe care o deţine. Procurorii DIICOT spun că gruparea Geamănu a devenit una din cele mai temute din ţară şi pentru că are în structură luptători din ringul de box, dar şi din alte sporturi de contact.

Capitala e sufocată de interlopi și clanuri

Fostul sportiv a ieşit din închisoare în anul 2017 după o condamnare de 12 ani în dosarul armelor furate de la Ciorogârla. Frăţia cu Geamănu le-a adus mai întâi supremaţia în sectorul 6 al Capitalei, mai apoi în Sectorul 1. O hartă realizată de Observator arată cum Bucureştiul e, pur şi simplu, sufocat de clanuri. Datele sunt strânse din informaţii obţinute pe surse pentru că, declarativ, autorităţile ne liniştesc: "România e o ţară sigură!", crede Lucian Bode, ministrul de Interne.

Flancat de jandarmii brigăzii speciale, a ajuns la audieri și fostul acționar de la Rapid - Nicolae Cristescu. Surse din anchetă spun că milionarul şi-ar fi folosit influenţa pentru a determina victimele să plătească taxă de protecţie. În locuinţa sa, au fost găsite mai multe arme de foc. 

La audieri va ajunge şi Sandu Geamănu, fratele lui Petre Geamănu şi veteran al lumii interlope. Este cunoscut ca cel mai mare hoţ de maşini din România. A fost implicat în furtul maşinii de lux a lui Gigi Becali şi este închis pentru omor. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » Cine sunt interlopii care fac legea în Capitală. Gruparea Geamănu are în structură luptători de box şi MMA. Şantajau oameni de afaceri