Antena Meniu Search
x

DNA a deschis dosar penal "in rem" pe achiziţionarea de doze de vaccin anti-Covid-19

Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă, în cursul zilei de marţi, că s-a deschis dosar penal "in rem" pe achiziţionarea de doze de vaccin anti-Covid-19.

de Redactia Observator

la 21.09.2021, 15:52

DNA a deschis dosar penal "in rem" pe achiziţionarea de doze de vaccin anti-Covid-19
DNA a deschis dosar penal "in rem" pe achiziţionarea de doze de vaccin anti-Covid-19 - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au transmis un mesaj important în acest caz.

Anunţul a fost făcut de reprezentanţii DNA după ce mai multe instituţii de presă ar fi solicitat informaţii suplimentare în legătură cu posibilitatea de a se fi deschis un dosar penal pe marginea acestui subiect.

Totuşi, reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ţinut să precizeze că dosarul a fost deschis "in rem", adică urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă, şi cel puţin pentru moment nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Mesajul transmis de Direcţia Naţională Anticorupţie

Dosarul penal a fost deschis în legătură cu posibilitatea de a se fi comis infracţiunea de abuz în serviciu vizavi de modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccin anti-Covid-19.

Pe acelaşi subiect

Redăm mesajul integral transmis de reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie:

"Ca răspuns la solicitările transmise de către reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanșarea pandemiei până în prezent.

Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă (“in rem”), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală.

Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Justitie » DNA a deschis dosar penal "in rem" pe achiziţionarea de doze de vaccin anti-Covid-19