Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Florian Coldea vrea să plece din țară și a cerut ridicarea controlului judiciar: "Nimeni nu este mai puternic decât legea"

Fostul număr doi din serviciul secret, Florian Coldea, vrea să plece din ţară. A mers în faţa judecătorilor şi a pledat timp de două ore pentru ridicarea controlului judiciar. Magistraţii au decis să amâne judecarea cererii pentru săptămâna viitoare. La ieşire, Coldea a spus că vrea să-şi vadă dosarul pentru o apărare mai bună.

de Denisa Dicu

la 23.07.2024 , 19:39

La 9 dimineaţa, foştii şefi SRI au ajuns la Curtea de Apel. Şedinţa de judecată a durat trei ore şi jumătate, timp în care inculpaţii au făcut declaraţii în faţa magistraţilor. Generalul în rezervă Florian Coldea şi-a susţinut cel mai mult cauza, a vorbit timp de aproape două ore. 

Cei doi au cerut ridicarea măsurii controlului judiciar, care îi împiedică, printre altele, să plece din ţară. 

"Am dat o declaraţie acolo. Trebuie să studiem dosarul pentru o mai bună apărare. În faţa legii nimeni nu este mai puternic decât legea. Am crezut acelaşi lucru mereu şi l-am susţinut de fiecare dată", a declarat Florian Coldea.

Vezi și

Mai puţin când, potrivit procurorilor anticorupţie, promitea unor oameni de afaceri, în schimbul unor sume de bani, aşa-zisa "optimizare" judiciară, adică pedepse mai mici

Pe acelaşi subiect

Pe lista acestora ar fi omul de afaceri Cătălin Hideg care i-a şi denunţat la DNA, dar şi primarul din Rovinari. Ambii având dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată. Coldea este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Din gruparea generalilor făcea parte şi un alt fost şef în SRI, Dumitru Dumbravă. 

Dosarul Coldea-Dumbravă. Magistraţii au amânat judecata cererii pentru săptămâna viitoare

Scandalul generalilor a trecut şi graniţa. În Albania, Coldea a fost pe prima pagină a ziarelor, după ce fostul premier a dezvăluit că generalul în rezervă a dat consultanţă guvernului condus de Edi Rama pe chestiuni ce ţin de securitate. 

Coldea a fost concediat, însă scandalul a mers mai departe. S-a speculat în presa albaneză inclusiv faptul că ar avea legături cu mafia drogurilor din Mexic. 

Denisa Dicu Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Justiţie » Florian Coldea vrea să plece din țară și a cerut ridicarea controlului judiciar: "Nimeni nu este mai puternic decât legea"