Antena Meniu Search
x

Video Florin Coldea, scandal fără frontiere. Fostul număr 2 din SRI nu mai e consultantul guvernului albanez: salariul de mii de euro pe care îl încasa

Florian Coldea, fostul numărul doi din SRI, aruncă în aer Parlamentul din Albania. După ce s-a aflat că este consilierul premierului Edi Rama, plătit cu 7.000 de euro pe lună, generalul în rezervă a devenit subiect de scandal printre aleşii de la Tirana care vor explicaţii. Între timp, s-a aflat că generalul Coldea a fost concediat. Nu mai este consultantul Guvernului abanez. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 05.07.2024 , 21:28

Printre jigniri şi urlete, numele lui Florian Coldea a fost folosit drept muniţie de Opoziţia albaneză. Funcţia pe care generalul în rezervă a avut-o, şi anume consultant pe securitate al premierului albanez Edi Rama, a stârnit acuzaţii incredibile. Scandalul fără frontiere a fost declanşat de un fost premier. Sali Berisha anunţa de la fereastra locuinţei în care se află în arest la domiciliu că Florian Coldea este plătit de guvern pentru consultanţă.

Coldea ar fi încasat 7.000 de euro pe lună

"Am publicat astăzi documentul cu care Edi Rama îl plătise pe generalul Serviciilor Secrete Române, şeful acestora, Coldea, consilier extern", a declarat Sali Berisha, fostul premier al Albaniei. Presa a scris că, pentru consultanţă, Coldea ar fi încasat 7.000 de euro pe lună. Guvernul nu a negat angajarea lui Coldea, însă nu a spus cât timp a dat consultanţă şi nici pentru ce. "Dacă este acuzat în țara lui pentru fapte de corupție aceasta este problema României, nu a Albaniei. În momentul în care s-a aflat faptul că această persoană este sub investigație, premierul Albaniei l-a demis. Întrebarea care se pune acum este: mai este consultant al premierului această persoană (Florian Coldea). Răspunsul este: NU", se arată într-un reportaj al jurnaliştilor de la Panorama.

Vezi și

În ţară, Florian Coldea este acuzat, în dosarul generalilor, de trafic de influenţă şi spălare de bani pentru ca aceştia să intervină pentru "optimizare judiciară". În dosar, apar noi denunţuri, iar unii dintre cei care au vorbit cu procurorii spun, potrivit unor surse, că ar fi fost ameninţaţi de grupare. Deci, nu este exclus ca fostul număr doi din SRI să dea din nou explicaţii în faţa procurorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Evenimente » Florin Coldea, scandal fără frontiere. Fostul număr 2 din SRI nu mai e consultantul guvernului albanez: salariul de mii de euro pe care îl încasa