Antena Meniu Search
x

Video George Simion, vizat de un nou dosar. Procurorii au deschis dosar penal pentru ameninţare şi constituirea unui grup infracţional organizat

Ziua şi ancheta în cazul liderului AUR! După dosarul semnăturilor false pentru candidatura lui Silvestru Şoşoacă, George Simion este vizat de un altul. Procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal pentru ameninţare şi constituirea unui grup infracţional organizat, după o altercaţie la un miting AUR organizat la Suceava.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 06.06.2024 , 19:58

În ceea ce priveşte dosarul semnăturilor false, liderul AUR a declarat că este o practică obişnuită la toate partidele din România, doar că nimeni nu recunoaşte. Mai mult, George Simion a spus şi că are de gând să depună un denunţ. Între timp însă, un nou dosar penal pare să se contureze în jurul partidului AUR. De această dată, în centru este un scandal care a avut loc la un miting al partidului, organizat la Suceava la începutul anului.

George Simion beneficiază de imunitatea de parlamentar

Momentan, numele lui Simion nu a fost menţionat, dar pentru avocata partidului faptul că ancheta este la Parchetul General arată că persoana vizată este chiar liderul AUR. Cert este că - până în prezent - George Simion nu este anchetat oficial în niciun dosar şi nici nu poate fi acuzat, cel puţin pentru moment, pentru că beneficiază de imunitatea de parlamentar. Dacă vor ajunge la concluzia că trebuie cercetat penal, procurorii de la Parchetul General pot solicita ridicarea imunității.

Vezi și

Astfel, Camera Deputaților va trebui să voteze în acest sens. În cazul lui Silvestru Şoşoacă, magistraţii au decis să fie plasat sub control judiciar timp de 60 de zile. Ceea ce înseamnă că va da cu subsemnatul de două ori pe săptămână, la Secţia de Poliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Justitie » George Simion, vizat de un nou dosar. Procurorii au deschis dosar penal pentru ameninţare şi constituirea unui grup infracţional organizat