Antena Meniu Search
x

Video În ce ţară ar fi fugit Sorin Oprescu. Fostul primar poate executa numai o treime din pedeapsa de 10 ani şi 8 luni

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a fost condamnat definitiv la zece ani şi opt luni de închisoare. Înainte să ajungă după gratii, poliţiştii trebuie să-l şi găsească. Oprescu a părăsit ţara în urmă cu două săptămâni, pe la Vama Giurgiu, iar acum este dat în urmărire generală. Ar fi plecat în Grecia.  

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 13.05.2022, 19:14

Vezi și

Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei: La noi acţionează prezumţia de vinovăţie!

După aproape 7 ani de când a fost pus sub acuzare de procurorii DNA, astăzi, completul de trei judecători ai curţii de Apel Bucureşti a dat sentinţa definitivă: Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani şi 8 luni de închisoare! O pedeapsă dublă faţă de cea stabilită în urmă cu patru ani în primă instanţă.

Pedeapsă dublă faţă de cea din primă instanţă

Capetele de acuzare? Luare de mită, constituire de grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Pe acelaşi subiect

Cristina Filip, reporter Observator: Fostul primar a fost căutat de poliţişti la domiciliul din Capitală. Este vorba despre apartamentul de la etajul 3 al acestei clădiri. N-a fost găsit, aşa că poliţiştii au plecat mai departe. Sorin Oprescu nu a fost găsit nici la adresa din Ciolpani. De altfel, în curtea acestei case este construit un foişor. Acela este locul în care fostul primar al Capitalei ar fi luat mita de 25.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului DNA, fostul primar a condus din anul 2013 un grup infracţional organizat. Din el făcea parte şi fostul director al Administraţiei Cimitirelor, Bogdan Cornel Popa. Cel care, în septembrie 2015, în timpul flagrantului, i-a dat lui Sorin Oprescu suma de 25.000 de euro - bani proveniţi din acte de corupţie.

Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei: Fiecare om îşi are morala lui, fiecare om are educaţia lui şi acţionează în consecinţă. 

Pentru că nu avea interdicţie de a părăsi ţara, Oprescu a plecat din România îm urmă cu două săptămâni. A ieşit tot prin vama Giurgiu, aleasă şi de Elena Udrea în urmă cu o lună, în prag de condamnare. Potrivit surselor Observator, fostul primar ar fi în Grecia, deşi, iniţial, s-a crezut că a plecat în Austria, unde este stabilit fiul său. Procedural, are la dispoziţie 24 de ore să se predea, dar poliţiştii l-au dat deja în urmărire generală

Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei: Este o etichetă pe care eu, personal, nu o merit.

În acest dosar au mai fost daţi în urmărire generală şi Bogdan Popa - fostul subaltern al lui Sorin Oprescu - condamnat la 11 ani şi 6 luni de închisoare, dar şi Romeo Albu, zis "Romică". Bărbatul de 43 de ani, complice la faptele de corupţie - are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare

De profesie medic chirurg, Sorin Oprescu a fost directorul Spitalului Universitar de Urgență din București în perioada 1994 - 2006. În 2008, a câştigat primul mandat la Primăria Bucureşti, iar în 2012 a fost reales. Trei ani mai târziu, a fost arestat preventiv în dosarul de corupţie. Pentru că are 71 de ani, ar putea fi eliberat condiţionat după ce execută o treime din pedeapsă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Justitie » În ce ţară ar fi fugit Sorin Oprescu. Fostul primar poate executa numai o treime din pedeapsa de 10 ani şi 8 luni